Recursos per entitats

05/09/15
Nota de premsa - La Taula del Tercer Sector fa una crida a ampliar la solidaritat de la societat i les institucions catalanes amb els refugiats que fugen dels conflictes armats del Pròxim Orient

Expressa la seva satisfacció pels Ajuntaments i entitats del Tercer Sector que ja s’estan mobilitzant per oferir acollida als refugiats i està convençuda de la utilitat d’aquesta mobilització.

12/11/14
Nota de premsa - La Taula del Tercer Sector presenta un plec de propostes per evitar situacions d’exclusió en l’atenció sanitària

La Taula del Tercer Sector fa públic aquest informe quan es compleixen 2 anys de l’entrada en vigor del ‘Real Decret Llei 16/2012 de mesures urgents per Garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions’. Per a la Taula del Tercer Sector el dret a la salut és un dret humà fonamental, amb independència a la situació administrativa de la persona, que està reconegut en nombroses normes nacionals i internacionals.

12/11/14
Informe 'Informe sobre el dret a l’accés al Sistema públic de Salut per part de les persones estrangeres immigrades a Catalunya’

L’informe denuncia que com a conseqüència de l’entrada en vigor del RD Llei 16/2012, de 20 d’abril del 2012, certs col·lectius queden sense cap tipus d’assistència sanitària a Catalunya i a Espanya. Ja que la salut s’ha d’entendre com un dret individual amb un clar component col·lectiu, públic i comunitari, l’aplicació del RD Llei és un retrocés en la protecció i garantia de drets fonamentals amb un impacte molt negatiu en la població per les conseqüències que pot tenir en la salut i benestar de les persones. L’informe sosté que aquest Reial Decret vulnera el principi d’equitat que fins ara guiava les polítiques de salut a Espanya, i que impedia la discriminació com una manera de prevenir les desigualtats socials en salut.

30/09/14
Nota de premsa- '873.000 persones a tot l’Estat perden el dret a l’assitència sanitària en dos anys

70 organitzacions socials de tot l’Estat publiquen el manifest ‘Contra l’exclusió sanitària, en defensa de la sanitat universa.

30/09/14
Manifest 'Contra la exclusión sanitaria, en defensa de la sanidad universal'

El manifest denuncia que l’aplicació del Decret Llei i la diversitat de criteris a l’aplicació de la normativa per part dels Centres de Salut ha convertit l’accés a l’atenció sanitària amb un “laberint administratiu”, sobretot pels col·lectius més vulnerables.

Pàgines