Recursos per entitats

12/05/15
Dossier 'Cap a una atenció integrada social i sanitària. Per un nou model centrat en les persones'

L’informe fet públic avui per la Taula del Tercer Sector Social ha estat presentat pel catedràtic de Ciència Política de la UAB i investigador de l’IGOP, Joan Subirats; i ha estat elaborat pels investigadors de l’IGOP Toni Vilà i Ramon Canal, amb la col.laboració, entre altres persones, d’un grup intern d’entitats de la Taula del Tercer Sector Social.  L’informe analitza dos territoris europeus capdavanters en aquest canvi de model, el País Basc i Escòcia, i demana que Catalunya concreti també aquest canvi de model –del qual fa molt temps que se’n parla- a l’inici de la propera legislatura, és a dir, la propera tardor.

10/03/15
Dossier 'Dignificar i defensar el dret a l’alimentació. Promovent l’atenció integral i l’autonomia de les persones'

El dossier alerta que la cronificació de la pobresa i el creixement de la desigualtat poden posar en risc el dret a l’alimentació suficient i saludable i, en conseqüència, la seguretat alimentària de les persones en situació de vulnerable. També s'hi reclama promoure de forma urgent polítiques que contribueixin a la generació de llocs de treball de qualitat i que garanteixin el mínim d’ingressos per tenir una vida digna a les persones en situació vulnerable.

10/12/14
Dossier 'Accessibilitat i disseny per a tohom: avançar en la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat'

En el dossier s’hi remarca que l’accessibilitat és un dret i la seva manca és considerada una discriminació i vulneració del dret a la igualtat d’oportunitats. I que és responsabilitat dels poders públics vetllar per ella i perquè tota la ciutadania pugui desenvolupar-se com a tal, inclosa a la comunitat i participant-hi activament. Es calcula que a Catalunya hi ha unes 500.000 persones amb una discapacitat reconeguda.

10/12/14
Nota de premsa - La Taula del Tercer Sector demana més treball conjunt entre tots els agents implicats en l’accessibilitat, recursos adequats i una millora en la participació de les persones amb discapacitat

Lamenta que la nova Llei d’Accessibilitat catalana s’hagi aprovat sense memòria pressupostària ni estratègies adequades per aplicar-la.

09/07/14
'Les entitats reclamen a l’Estat que inverteixi en dependència'

La Taula del Tercer Sector va alertar ahir que “les retallades i el col·lapse del sistema de la dependència estan sobrecarregant els cuidadors familiars”.

Pàgines