Recursos per entitats

01/05/19
Construïm una Europa més justa, participativa i integradora

Amb motiu de les eleccions europees del 26 de maig, la Taula del Tercer Sector ha elaborat el document ‘Construïm una Europa més justa, participativa i integradora’, 30 propostes del Tercer Sector per avançar en la garantia dels drets socials. Les prioritats electorals de la Taula s’estructuren al voltant de 3 eixos prioritaris: la protecció dels drets socials fonamentals, la lluita contra la pobresa i les desigualtats i l’enfortiment i reconeixement del Tercer Sector.

30/04/19
Compromís local per garantir els drets socials

Amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig del 2019 la Taula del Tercer Sector ha elaborat el document ‘Compromís local per garantir els drets socials’, que compta amb 87 propostes de les entitats socials per eradicar la pobresa i les desigualtats socials i per aconseguir uns municipis més inclusius i que promoguin la igualtat d’oportunitats.

26/12/18
El sistema de pensions a Espanya. Les febleses d'un model que urgeix una solució duradora.

L'informe de la Taula del Tercer Sector fa una anàlisi sobre l'actual model de pensions i les seves febleses. Les conclusions evidencien que cal afrontar una reforma urgent del sistema per què sigui durador i viable i per garantir aquest dret. Les pensions representen el 70% dels ingressos de la gent gran.

14/05/15
Informe 'l'informe 'Evolució de la distribució de la renda a Espanya i l’Eurozona amb una aproximació de la situació a Catalunya. 2007-2013'

El Centre d’Estudis i Recerca Sindicals (CERES) de CCOO de Catalunya ha presentat un informe que analitza la distribució de la renda a Espanya i l’Eurozona amb una aproximació a Catalunya entre els anys 2007 i 2013.

15/09/14
'Informe sobre Rentas mínimas en España i la UE'

Informes de EAPN sobre un sistema de garantia de rendes a Espanya i la UE. Durant la presentació es va ressaltar que malgrat s’ha registrat un augment de la demanda, hi ha un estancament de les concessions per part de les administracions, davant els 320.000 perceptors de tot el país. Pel què fa a l’import de la prestació, l’informe presentat a la jornada, ressalta que l’import màxim és de 645,72€, lleugerament per sobre del Salari Mínim Interprofessional que és de 641, 40. Malgrat tot, l’import mitjà és de 420, 55€ al mes. A més, en la majoria de Comunitats Autònomes, qualsevol feina, fins i tot amb baixa dedicació o temporal, és incompatible amb la Renta Mínima.

Pàgines