120.000 infants i joves gaudeixen de l’estiu i aprenen valors

A través de casals, colònies i campaments que organitzen les entitats socials.

Content
Esquerra
Cada estiu, la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai i les entitats d’escoltisme (Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Acció Escolta de Catalunya-MLP) s’encarreguen que infants i joves s’ho passin bé durant les vacances, però que també aprenguin valors i puguin desenvolupar les seves capacitats, habilitats i aficions. 
 
En el cas de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat ha preparat 600 activitats per a 30.000 infants i adolescents perquè creixin com a persones i despertin la seva imaginació i creativitat. La principal novetat són les colònies de màgia i de música, però també destaquen altres opcions recents com les colònies de disseny de moda o les de cuina. Un any més, també ofereix colònies de teatre, ball, robòtica i disseny de videojocs i amplia la seva oferta de colònies temàtiques que es fan amb l’anglès com a llengua vehicular: esports aquàtics, esports d’aventura i hípica.
 
Fundesplai impulsa1.200 tandes d’activitats per a més de 68.000 infants i joves entre colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball i colònies per a famílies, que posen l’accent en l’educació per la igualtat de gènere i la violència zero per trencar amb els estereotips i els clixés i ajudar a diversificar els models de referència on emmirallar-se. Aquest aprenentatge fomenta l’autonomia i l’actitud de coresponsabilitat entre nens i nenes, estimula l’actitud positiva, el diàleg i l’empatia davant els conflictes. 
 
A més, amdbues entitats -Fundació Pere Tarrés i Fundesplai- ofereixen beques a infants i joves en situació de vulnerabilitat per garantir la igualtat d’oportunitats i el dret a gaudir d’uns dies de lleure, relacionar-se amb la natura i fer noves amistats. 
 
En el cas de les entitats d’escoltisme (Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya), uns 20.000 infants i joves d’arreu de Catalunya gaudiran de l’experiència d’algun dels 700 campaments escoltes amb destinacions i objectius que varien en funció de l’edat i les motivacions de cada grup: rutes, descobertes i camps de treball. Hi ha campaments a la natura, rutes de muntanya per descobrir l’entorn i el país, campaments fora de Catalunya per conèixer altres cultures i realitats, o estades solidàries en camps de treball o d’aprenentatge servei. Els valors que promouen són la companyonia, l’empatia, l’autosuficiència i la generositat
 
Totes aquestes propostes d’estiu són possibles gràcies al treball i el compromís de voluntaris i voluntàries que dediquen una part del seu temps a educar infants i joves amb l’objectiu de contribuir en el seu creixement i desenvolupament com a persones. 
 
Dreta
Banner

Destacats