873.000 persones a tot l’Estat perden el dret a l’assistència sanitària en dos anys

La Taula del Tercer Sector ho denuncia en un manifest conjunt amb altres organitzacions, quan es compleixen dos anys del canvi legislatiu que va deixar sense assistència aquestes persones.

Content
Esquerra

La Taula del Tercer Sector juntament amb 70 organitzacions més de tot l’Estat dels àmbits social i de la salut, va fer públic el passat 30 de setembre el manifest ‘‘Contra l’exclusió sanitària, en defensa de la sanitat universal’, quan es complien 2 anys de l’entrada en vigor del ‘Real Decret Llei 16/2012 de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions’. Les entitats signants del Manifest van denunciar que amb aquest Decret certs col•lectius queden sense cap tipus d’assistència sanitària a l’Estat espanyol.

Entre d’altres, el manifest denuncia que l’aplicació del Decret Llei i la diversitat de criteris en l’aplicació de la normativa per part dels Centres de Salut ha convertit l’accés a l’atenció sanitària en un “laberint administratiu” per als col·lectius més vulnerables.

Els firmants del manifest afirmen que fins i tot en casos en què el decret reconeix el dret a l'atenció, com per exemple en el cas d'embarassades, menors o atenció d'urgències, «s'han originat molts casos de desatenció, sense que, fins ara, s'hagi pres cap iniciativa per aturar aquests incompliments».

Dreta
Banner

Destacats