Fòrum Salut Mental reclama a la Generalitat mesures extraordinàries en ocupació

Accions de discriminació positiva per a les persones amb problemes de salut mental.

Content
Esquerra
Fòrum Salut Mental reclama, com a via imprescindible per fer front a la crisi econòmica i social generada per la COVID-19, que el govern intensifiqui de manera urgent les polítiques públiques d’ocupació dels col·lectius amb més dificultats, com el de salut mental, perquè estan en una situació de gran vulnerabilitat. L’entitat considera inadmissible la reducció en un 55% dels fons que provenen de la conferència sectorial per a les polítiques actives d’ocupació perquè aquesta retallada pot afectar greument el model de suport a la inserció laboral, tant en els Centres Especials de Treball com en les empreses del mercat ordinari. 
 
Per garantir la igualtat d’oportunitat i reduir l’exclusió laboral, Fòrum Salut Mental reclama al Govern mesures de discriminació positiva envers el col·lectiu:
  • Que es rectifiqui la decisió de reduir els fons de les polítiques actives d’ocupació de cada comunitat autònoma perquè afecten els CET, programes específics d’inserció laboral en el mercat ordinari (programes de garantia juvenil i els serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport - SIOAS). Aquesta disminució dràstica serà un daltabaix per a la inserció laboral del col·lectiu de salut mental, especialment per als joves.
  • Mesures addicionals i extraordinàries per als Centres Especials de Treball.
  • La resolució de la convocatòria dels programes de garantia juvenil del 2020 quan s’aixequi l’estat d’alarma per treballar de manera immediata les necessitats d’inserció laboral dels joves.
  • La publicació de la convocatòria de SIOAS prevista per l’any 2020 amb un increment del pressupost de l’any anterior per fer front a les necessitats d’inserció dels col·lectius més vulnerables.
Fòrum Salut Mental està formada per entitats que ofereixen serveis i programes de formació i inserció laboral en empreses del mercat ordinari i en centres especials de treball propis. Cada any, atén més de 2.500 persones amb trastorns de salut mental i aconsegueix al voltant d’un 50% d’inserció laboral de les persones que passen pels seus serveis.