La Taula demana a Gas Natural que compleixi la Llei 24/2015

Constata la incompatibilitat entre l’interès econòmic de les empreses i l’interès general.

Content
Esquerra

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social, que agrupa més  de 3.000 entitats socials, considera que la compareixença de Rafael Villaseca, conseller de Gas Natural Fenosa, a la Comissió d’Empresa i Coneixement celebrada avui al Parlament demostra la necessitat que calen polítiques fermes que vetllin per l’accés universal als subministraments bàsics

La Taula del Tercer Sector agraeix les explicacions que ha donat el sr. Villaseca al Parlament, però les qualifica de “poc rigoroses, que fugen de les responsabilitats que tenen i que no donen resposta a les prop de 645.000 persones que viuen una situació de pobresa energètica a Catalunya segons l’IDESCAT”.

Pel president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa “el senyor Villaseca no ens ha convençut, ha posat moltes excuses i no ha respost les preguntes plantejades per les entitats socials. El què ha de fer la seva companyia és complir la Llei, deixar de practicar talls a les persones i famílies vulnerables i col·laborar econòmicament en la lluita contra la pobresa energètica signant el conveni amb les institucions”. Oriol Illa ha ressaltat que “resulta incomprensible veure els beneficis d’una companyia com Gas Natural mentre centenars de milers de famílies no poden pagar les factures de subministraments”. “Hem constatat que calen nous instruments, noves lleis i noves formes d’organització empresarial per garantir els subministraments als més vulnerables” ha conclòs.

 

Dreta