Noticies

Es tracta d’un gran pacte de país per assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquesta és la conclusió de l'expert en drets humans de l’ONU després de visitar l’Estat.

"No s'hauria de repartir aliments sinó assegurar que totes les persones tenen els recursos necessaris per viure amb dignitat" Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments

S’ha renovat i actualitzat amb l’objectiu d’augmentar la coordinació entre les dues plataformes.

Reclama al Govern que els pressupostos 2020 acabin amb l'infrafinançament i garanteixin el treball de qualitat.

El nou dossier 'Catalunya Social' se centra en aquest assetjament, el principal motiu d’insult, burla o rebuig en els centres educatius.

Aquest 20 de novembre es compleixen 30 anys de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de l'Infant. Tres dècades més tard de la seva aprovació és clar que no s'ha avançat prou en el seu compliment i que molts nens i nenes i adolescents veuen vulnerats els seus drets i no tenen les mateixes oportunitats que altres companys i companyes. D'altra banda, tampoc s'ha avançat prou en la lluita contra l'LGBTI-fòbia entre infants i adolescents. Acabem de presentar un nou dossier 'Catalunya Social' centrat en l'assetjament escolar per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere i s'ha pogut evidenciar l'enorme complexitat d'aquest fenomen i la necessitat que s'apliquin polítiques integrals i transversals en infància i adolescència que, entre altres qüestions, donin resposta a aquestes situacions de violència i discriminació.

Mª Jesús Larios, adjunta del Síndic de Greuges per a la defensa dels drets de la infància i l’adolescència
 

UNICEF promou aquesta iniciativa d'implicació del món local en la defensa dels drets dels infants.

Fundesplai i la Federació Catalana de l’Esplai mobilitzen infants i joves per la defensa dels seu drets.

Pàgines