Relacions institucionals

Durant el 2016 la Taula del Tercer Sector va seguir mantenint una interlocució al màxim nivell amb les principals institucions i agents socials del país, amb 69 reunions institucionals i 168 trobades i reunions externes com a ponents o assistents.

Per citar alguns exemples, durant l’any ens vam reunir amb el President Puigdemont; amb el Vicepresident Oriol Junqueras; i amb els consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; de Salut, Antoni Comín; de Justícia, Carles Mundó; de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; i d’Afers Exteriors, Relacions institucionals i Transparència, Raül Romeva. També ens va reunir amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

També va mantenir nombroses reunions amb els grups parlamentaris, i vam comparèixer en cinc ocasions en diverses comissions del Parlament de Catalunya. A més, el nostre president Oriol Illa va intervenir en nombrosos actes organitzats per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, partits polítics, sindicats i altres agents socials i entitats del propi Tercer Sector Social.

Pel què fa a les reunions i trobades amb institucions privades i agents socials, cal destacar les trobades amb: el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró; el secretari general de CCOO Catalunya, Joan Carles Gallego; i els presidents d’ACEBA, UCH, Consorci de Salut i Social, ACES i CAMFIC. Durant el 2016, vam seguir participant en les reunions del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i en el Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC).