Notícies i notes de premsa

fotografia conjunta Francina Alsina, Quim Torra, Chakir el Homrani i Joan Segarra per l'acord per una Catalunya Social

L’Acord per una Catalunya Social recull les mesures que són clau i reconeix el paper de les entitats socials durant la pandèmia. 

persona gran amb un mòbil acompanyada per una familiar

Imprescindible inscripció prèvia. Places limitades pel compliment de mesures de protecció de la COVID-19.

Entrevista al Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Les noves dades de pobresa, que són preCovid, evidencien que a Catalunya hi ha una bossa de pobresa estructural que es manté al voltant del 20%. Molt preocupant és com torna a pujar en la infància, les persones migrades i les llars monoparentals. S'evidencia que les polítiques de lluita contra la pobresa i l'exclusió, aplicades fins ara, no han funcionat i que calen canvis profunds i estructurals per anar a l'arrel del problema. En aquest context, i sobretot pel que vindrà perquè encara som lluny del pic de la crisi social, es fa més necessària l'acció de les entitats socials que han estat essencials per aturar el cop de l'emergència, però que també ho seguiran sent en un futur. El treball i l'esforç esmerçat en aquests últims mesos s'ha vist reconegut. L'Ajuntament de Barcelona ha concedit a la Taula del Tercer Sector, com a institució que aglutina i representa el sector, una de les cinc Medalles d'Honor de Barcelona per la resposta que han donat les més de 1.000 entitats socials barcelonines a la pandèmia. 

Professionals de l'àmbit social treballant amb persones migrades

El document reflecteix els principals projectes i activitats que s'han portat a terme en les dues línies de treball: la incidència política i l'enfortiment i millora del sector social.

Pàgines