Presentació

La Taula del Tercer Sector posa a disposició de tota la ciutadania un mapa/buscador d'entitats socials catalanes en el qual els ciutadans hi podran trobar, inicialment, els contactes (adreces, telèfons, web, correu electrònic) de més de 3.000 entitats socials catalanes que formen part de les 35 federacions de la Taula del Tercer Sector. Posteriorment s’anirà ampliant amb altres entitats de l’univers global d’entitats socials que configuren el Tercer Sector Social català.

A través del mapa/buscador, l’usuari també podrà fer cerques per trobar les entitats segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.), l’àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.).

En el mapa/buscador també s’especificarà com es pot col·laborar amb les entitats socials; ja sigui a través d’aportacions econòmiques, el voluntariat, el suport empresarial, etc.

El nou mapa també ofereix a les entitats socials que ho desitgin de publicar-hi les seves propostes per acollir projectes de Servei Comunitari (per a alumnes de 3r i 4rt d’ESO) o d’Aprenantatge i Servei (per a joves universitaris), o bé propostes perquè joves universitaris realitzin pràctiques universitàries o treballs de Fi de Grau o de Màster al servei de les necessitats de les entitats socials.

Per què aquest mapa?

Aquest mapa vol facilitar que els ciutadans col·laborin més amb les entitats socials que tenen a prop seu i també facilitarà la col·laboració de professors i alumnes d’escoles i universitats amb les entitats del territori.