Societat

Mig miler de joves participen en un pla d'inserció laboral de Creu Roja

Mig miler de joves han participat fins ara en un pla d'inserció laboral promogut per Creu Roja en set localitats catalanes. El projecte va començar l'any passat com a experiència pilot a Barcelona, Gavà i Tarragona amb 112 joves d'entre 18 i 30 anys, i s'ha ampliat amb 214 joves més aquest any a Cerdanyola, Granollers, Igualada i Girona. Dels joves que van participar en la primera part del projecte, 28 van aconseguir trobar una feina, el que representa un percentatge del 25%.

El director de l'Àmbit Ocupació de Creu Roja, Ramon Jané, opina que el més important d'aquest programa “és que es fa un itinerari personalitzat per a cada jove que permet parlar d'èxit encara que no trobin una feina”. Dels joves que hi participen, n'hi ha un 34% que no han acabat l'ESO i un 25% que provenen de cicles formatius. “Moltes vegades el repte és aconseguir el retorn a la formació reglada o, senzillament, que adquireixin més autoestima, més confiança”, subratlla Jané.

La majoria són joves amb una gran vulnerabilitat educativa i laboral, amb els quals es treballa amb “un full de ruta” i als quals es deriva a tallers concrets. Creu Roja ha contactat amb un centenar d'empreses i ofereix plans formatius depenent de les necessitats de cada territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.