Gairebé un 70% dels membres de les llars ateses per Càritas no té feina

La pandèmia ha fet augmentar aquest percentatge en 26 punts en només tres mesos.

Content
Esquerra
La COVID-19 està tenint un impacte sense precedents en l’economia, el mercat laboral i la societat, empitjorant les condicions de vida per a moltes persones que ja es trobaven en situació de vulnerabilitat, segons l’últim informe “Primer impacte de la crisi de la COVID-19 en les famílies ateses per Càritas Diocesana de Barcelona”. La frenada dràstica de l’economia ha provocat un augment de la taxa d’atur de 26,4 punts percentuals entre els membres de les llars ateses per Càritas Barcelona. A principis de març, el 40% dels membres de les llars ateses per l’entitat es trobaven aturats i l'impacte del virus ha fet augmentar aquest percentatge fins al 67%.
 
A més, la paralització econòmica i empresarial ha provocat que els ingressos de les famílies s’hagin reduït un 36% des de l'inici de la crisi, però la reducció més important ha estat en les famílies que treballaven en l'ocupació informal, que han disminuït un 73%, mentre que els ingressos de les ocupacions formals s’han reduït a gairebé la meitat. Aquesta situació afecta en major mesura les llars en situació administrativa irregular, que es veuen obligades a buscar feina en el mercat informal. Són persones que treballen en feines de servei domèstic, cura i acompanyament a menors, majors i dependents, venda ambulant o recollida de residus, entre d’altres, i que no poden accedir a prestacions com la Renda Garantida de Ciutadania o l’Ingrés Mínim Vital per la seva situació administrativa.
 
Malgrat aquest context, 105 persones acompanyades per Càritas Barcelona han trobat feina a través del projecte d’inserció laboral ‘Feina amb Cor’. D’aquestes, gairebé un 30% estan treballant en serveis sanitaris o d’atenció social i més d’un 20% en feines de manteniment, neteja o consergeria.
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats