La FECEC reclama un pla de desconfinament amb garanties per a pacients amb càncer

Cal restablir la confiança per anar als hospitals i fer proves i tractaments de manera segura.

Content
Esquerra
La crisi sanitària per la COVID-19 ha alterat l'organització dels centres hospitalaris i les agendes del personal sanitari i de pacients. S'han ajornat cites, cancel·lat proves i, per descomptat, s’han reduït les consultes presencials per augmentar les mesures de prevenció i seguretat. 
 
Els i les pacients amb càncer se senten angoixades per una doble por: viure amb una malaltia greu i enfrontar-se al nou virus perquè, des que es va decretar l'estat d'alarma, molts dels recursos sanitaris disponibles s'han bolcat en atendre les persones amb coronavirus.
 
És per això que, davant l’anunci de les diferents fases de desconfinament que hi ha previstes, la Federació d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) reclama:
 
  • Un pla que reestableixi la confiança dels pacients per anar als hospitals i que garanteixi que totes les proves diagnòstiques, tractaments i intervencions quirúrgiques es facin de manera segura.
  • Crear i validar protocols d’actuació més enllà de les mesures generals i garantir equips de protecció i tests perquè els i les professionals i les persones voluntàries de les entitats puguin tornar a obrir els centres amb garanties, tant per a elles com per als pacients.
  • Restablir, com més aviat millor, la normalitat en l'atenció dels pacients oncològics en els centres sanitaris, així com els programes de cribatge i diagnòstic ràpid.
  • Desenvolupar, validar i regular sistemes telemàtics d'e-salut per monitorar símptomes i donar suport en la cura i tractament des de casa.
  • Avaluar l'impacte de la pandèmia en els pacients de càncer tant en l’àmbit físic, psicològic, social i econòmic per trobar mesures per pal·liar els efectes negatius.
  • Augmentar el nombre d'empreses que disposen de  programes de gestió del càncer per garantir el retorn al treball de les persones amb càncer. 
Durant l’emergència, les entitats de la FECEC han tingut un increment del servei d'atenció emocional a través del qual han recollit les preocupacions més evidents per part dels i les pacients, com la por d’anar a l’hospital pel risc de contagi, la por de no rebre el tractament pels canvis de data en operacions quirúrgiques o proves diagnòstiques que estan pendents de fer. També preveuen un increment de l'impacte econòmic en les famílies on hi ha una persona amb càncer (augment de les despeses per la malaltia i disminució dels ingressos) i l'augment del risc de quedar-se a l'atur donada les conseqüències econòmiques del virus. 
Dreta
Temàtica
Banner

Destacats