La PINCAT demana al nou Govern que prengui les mesures necessàries per a prevenir la vulneració dels drets dels infants refugiats que es puguin produir a Catalunya

Almenys 10.000 infants immigrants han desaparegut només arribar a Europa.

Content
Esquerra

L'oficina europea de policia (Europol) estima que almenys 10.000 infants immigrants han desaparegut només arribar a Europa. Una part d'ells han arribat fins als seus familiars sense que les autoritats en tinguin coneixement. Però altres es troben en mans d'organitzacions de tràfic de persones. L'any 2015 van arribar a Europa prop de 270.000 infants, segons dades de l'organització Save the Children. Gairebé 26.000 van arribar sense familiars que se'n fessin càrrec.

L'Europol investiga ara què se n'ha fet d'aquests infants que van arribar sols i sense família. Segons recull el diari britànic "The Guardian", la pista dels nens desapareguts es perd a Itàlia. Uns 5.000 infants han arribat fins aquest país i a dia d’avui no hi ha rastre d’on han anat a parar.

La policia sospita que aquests infants escapen de la supervisió de les autoritats i queden sota la tutela i el control d'una nova organització criminal que ha fixat el seu objectiu en els infants refugiats i que molt possiblement utilitzen per la mendicitat, el tràfic de persones i l’explotació laboral infantil, entre d’altres. Hongria seria el país triat per aquesta organització per rebre els infants i després distribuir-los a la resta del continent.

L'Europol investiga ara les connexions entre aquesta organització de captació de infants amb xarxes d'explotació sexual i de treball infantil.

Davant aquesta greu situació, la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) vol denunciar aquestes pràctiques per part de persones i organitzacions criminals i d’explotació infantil així com posar en evidència la manca de responsabilitat, coratge i fermesa dels països europeus en reaccionar d’una vegada per totes davant d’aquestes situacions flagrants de violació dels drets dels infants.

La PINCAT demana, especialment al Govern i a la UE, una gestió coordinada i solidària en l’acollida, acompanyament i gestió dels assentaments i molt especialment de la població infantil que es presenta més indefensa i vulnerable davant de situacions tant extremes i de supervivència com les què estan abocats.

La Plataforma d’Infància de Catalunya demana al nou Govern de Catalunya que assumeixi les seves responsabilitats i prengui les mesures que estiguin al seu abast per a prevenir la vulneració dels drets dels infants refugiats, l’atenció als mateixos i perseguir aquelles pràctiques delictives que es puguin produir a Catalunya.

La PINCAT està formada per 21 organitzacions (que alhora formen part de la Taula del Tercer Sector) que treballen en l’àmbit de la infància i adolescència a través de més de 900 entitats de primer nivell. Els diferents projectes i serveis de la PINCAT disposen de 750.000 places per atendre els infants i adolescents del nostre país. Aquests infants i adolescents estan atesos per 15.510 professionals i 12.300 voluntaris.

Les entitats que formen part de la PINCAT són:

- Càritas Catalunya

- COCARMI - Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat

- Creu Roja

- Confederació ECOM

- Empresa Social. Cooperatives d’Atenció a les Persones

- ECAS - Entitats Catalanes d’Acció Social

- FECEC - Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer

- FCD – Federació Catalana de Drogodependències

- FEPA - Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits

- FEDAIA - Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i Adolescència

- FEDELATINA – Federación de Entidades Latinoamericanas de Catalunya

- FEPCCAT- Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars

- Fòrum Salut Mental

- Fundesplai – Fundació Catalana de l’Esplai.

- Fundació Pere Tarrés - Coord. Catalana de Colònies, Casals i Centres d’Esplai

- Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Fundació Josep Sans

- MLP - Moviment Laic i Progressista

- Orde Hospitalari Sant Joan de Déu

- ONCE Catalunya

- Unicef

- Voraviu

 

Dreta