L’atenció i protecció a les famílies vulnerables, una prioritat

És el manifest que ha tancat el 1r Congrés Internacional sobre intervenció socioeducativa amb famílies i infància vulnerable de la Fundació Pere Tarrés.

Content
Esquerra
Les polítiques de protecció social davant la pobresa, els drets de la infància i les seves famílies, l’educació i l’apoderament de les mateixes famílies han centrat els continguts del 1r Congrés Internacional sobre Intervenció Socioeducativa amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat, organitzat per la Fundació Pere Tarrés i que ha reunit més de 400 persones. 
 
De les intervencions i reflexions del congrés ha sorgit el manifest final ‘Atendre i protegir les famílies en situació de vulnerabilitat ha de ser una prioritat’. El document insisteix en la necessitat de protegir les famílies a través de polítiques que permetin que la família sigui l’entorn clau en el desenvolupament de l’infant i el motor de canvi de la societat. Per aquest motiu, planteja augmentar la inversió destinada a donar suport perquè les famílies puguin tenir fils i filles en condicions i trencar el cercle de pobresa i exclusió social a través de mesures econòmiques, educatives i de coordinació entre les diferents Administracions. L’objectiu és garantir una correcta atenció i cobertura d’aquestes persones. 
 
El manifest reclama que la família sigui vista com a motor de canvi social i de millora en les persones, la comunitat i la societat civil. A més, destaca que el treball amb les famílies permet: millorar la prevenció de malalties mentals, reduir les desigualtats, treballar contra els estigmes i a favor de la parentalitat positiva, abordar la diversitat i la complexitat de les situacions familiars i promoure l’enfortiment familiar per millorar la criança.
 
El document també demana la necessitat de crear espais de reflexió i sistemes d’avaluació que permetin mostrar la millora aconseguida amb la intervenció i acompanyament de les famílies.
 
Dreta
Banner

Destacats