COCARMI reclama una tecnologia accessible i assequible per a tothom

Les entitats del sector de la discapacitat ho demanen a ajuntaments i ens locals i aplaudeix l’impuls del projecte ‘Connectem Barcelona’. 

Contenido
Izquierda

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets de les persones amb discapacitat a Catalunya, demana als ajuntaments i entitats de caràcter local que impulsin i donin suport a projectes i iniciatives tecnològiques que siguin accessibles i assequibles per a les persones amb discapacitat. “Són les administracions locals les més properes a la ciutadania en el seu dia a dia, aquelles amb què el contacte i la relació és més habitual, per això no poden donar l’esquena a un col·lectiu molt nombrós i creixent quan posen en marxa serveis i recursos tecnològics per a ús de la ciutadania”, assenyala el secretari general de COCARMI, Enric Botí.

El COCARMI ha fet aquesta petició coincidint amb la presentació de la prova pilot ‘Connectem Barcelona’ d’inclusió digital universal de l’Ajuntament de Barcelona, al qual s’ha adherit el COCARMI i que arrencarà al setembre a Nou Barris. El projecte vol facilitar la connexió i dispositius digitals a famílies en situació de vulnerabilitat i impulsar activitats de capacitació de col·lectius específics, com el format per les persones amb discapacitat. Les característiques i conclusions que s’extreguin poden inspirar i servir d’exemple als municipis i entitats d’abast local i/o comarcal, sobretot tenint en compte que el 23 de juny va entrar en vigor la normativa que obliga a totes les administracions públiques a fer accessibles a les persones amb discapacitat les seves aplicacions mòbils i pàgines web.

Més enllà de l’obligació legal, COCARMI insta les entitats locals a ser proactives i a creure en els avantatges, per a tota la societat, d’unes tecnologies a l’abast de tothom, sense barreres, dissenyades seguint els criteris de l’accessibilitat universal. “La tecnologia pot ser la nostra gran aliada com a via d’inclusió i participació social en igualtat de condicions que la resta de la societat i, en definitiva, contribuir a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu i de tot el seu entorn”, continua Botí.

Derecha