Persones amb discapacitat

Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya (Girona)

Durant la presentació es compartiran i comentaran en un format de taula rodona els principals resultats i conclusions de l'Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, el primer estudi exhaustiu que s'ha fet sobre els diversos àmbits de vida del col·lectiu.

Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya (BCN)

Durant la presentació es compartiran els principals resultats i conclusions de l'Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, el primer estudi exhaustiu que s'ha fet sobre els diversos àmbits de vida del col·lectiu.
L'informe, impulsat per Dincat gràcies al suport de la Granés Fundació, mostra tendències, percepcions i voluntats de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i identifica els grans reptes que cal abordar per orientar les polítiques públiques adreçades al col·lectiu, entre d'altres. 

"Queda molta feina a fer en l'accessibilitat com a dret essencial per exercir la ciutadania en igualtat de condicions"

1. Quines són les seves prioritats com a nova presidenta del COCARMI?

El meu repte prioritari, i del COCARMI en seu conjunt, és avançar en la implementació de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, on encara queda molt camí per recórrer. Aquest camí ha de seguir en línia amb el moviment de la discapacitat estatal, europeu i internacional, però sense oblidar la nostra realitat territorial i local i les diferències dels nostres equips.  

ECOM presenta el RADAR 2021

ECOM alerta que calen mesures urgents per prevenir que no incrementi l’exclusió social de les persones amb discapacitat física i/o orgànica en l’actual escenari socioeconòmic. És la demanda que trasllada després d'haver presentat Radar ECOM 2021, un informe que recull les vulneracions de drets de persones amb discapacitat física i/o orgànica ateses per la federació durant el 2021.

ONCE convoca a Catalunya els 'Premis Solidaris 2022'

ONCE Catalunya convoca el 'Premis Solidaris 2022' que reconeixen i premien aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una tasca solidària  que coincideixi amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector Social.

L'ONCE impulsa el primer Observatori de l'Esport inclusiu

Tal com assenyala l’ONCE, l’esport és un instrument de normalització, autonomia i desenvolupament personal per a les persones. Per això, la fundació vol apostar per la pràctica esportiva en el seu model d’inclusió social de les persones cegues o amb baixa visió, i ja fa temps que gestiona diferents esports i activitats relacionades dirigides al col·lectiu.

App Cuidem Amposta

Aquesta aplicació, desenvolupada per la Fundació 7 d’Astres de les terres de l’Ebre i Fundació Gentis, permet als i les professionals del Centre Especial de Treball registrar les seves tasques en el manteniment i la jardineria dels espais verds de la ciutat d’Amposta i també indicar les incidències detectades durant la jornada laboral.