Persones amb discapacitat

Dincat: jornada de famílies 2024

Dincat organitza la Jornada Famílies 2024, una trobada per a famílies de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest any abordarà l'accés a l'habitatge des d'una perspectiva de les administracions, dels mateixos familiars i de projectes innovadors.

Serà el proper dissabte 25 de maig de 10 a 13:30h al Centre Civic Joan Oliver 'Pere Quart' (Carrer del Comandant Benítez, 6, Les Corts, 08028 Barcelona).

8-M COCARMI: Unitat del col·lectiu i complicitat de l’entorn

Resiliència, apoderament, lideratge, implicació, sororitat i suports, entre altres, han estat algunes de les moltes paraules que s'han escoltat a la taula rodona 'El futur que volem: nous camins d’apoderament i lideratge per a dones i nenes amb discapacitat’ organitzada per la comissió de dones del COCARMI dins els actes del Dia Internacional de la Dona i que s'ha celebrat a la seu de l’ONCE Catalunya.

El sector de la discapacitat reclama més recursos, finançament estable i celeritat en les subvencions

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, reclama a la Generalitat més recursos, celeritat en les convocatòries de subvencions i l'actualització de la cartera de serveis perquè s'adapti a les canviants i creixents necessitats de les persones amb discapacitat.

Educació inclusiva ja!

'Educació Inclusiva JA!'. En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, no et perdis la conversa que organitza Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) amb la consellera d’Educació, Anna Simó, amb familiars, alumnes i professionals del col·lectiu.

Acompanyem a decidir!

Acompanyem a decidir! Dincat impulsa aquesta jornada que tindrà lloc el dijous 30 de novembre a les 9:30h al Centre Cívic Pere Quart, on es presentarà el document 'Suport i acompanyament en la presa de decisions'.

Programa

9.30h Benvinguda i presentació de la jornada i del document amb Josep Tresserras, president de l’Espai de Reflexió i acció ètica de Dincat.

9.45h La importància de la llibertat, la felicitat i la responsabilitat en la vida de les persones amb Joan Canimas.