Persones amb discapacitat

Manual discapacitat intel·lectual

La federació Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) presenta la 12a edició del 'Manual Discapacitat intel·lectual: definició, diagnòstic, classificació i sistemes de suport', elaborat per l'Associació Americana sobre Discapacitats Intel·lectuals i del Desenvolupament. 

La presentació, en format webinar (online), té lloc el dilluns 29 de novembre en un horari encara pendent de determinar.

ECOM reivindica el llenguatge inclusiu i rebutja les etiquetes discriminatòries envers les persones amb discapacitat

La Federació ECOM, el moviment associatiu impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica, llança una campanya de comunicació amb l’objectiu de rebutjar l’ús d’etiquetes discriminatòries per referir-se a les persones amb discapacitat i per reclamar el seu tractament com a persones de ple dret que són.

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.

L’accés a la jubilació per part de les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) organitza el webinar 'L’accés a la jubilació per part de les persones amb discapacitat intel·lectual', que té lloc el 22 d'octubre a les 10h. La jornada compta amb una taula rodona amb representants de diversos grups parlamentaris que donaran el seu punt de vista sobre aquesta qüestió i Dincat també presenta propostes per millorar l’accés a les pensions de les persones amb discapacitat intel·lectual a càrrec de Carolina Gala, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de

Dincat trasllada les demandes del sector a la consellera Cervera

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, s’ha reunit amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, amb l’objectiu d’iniciar un diàleg entre el sector i el Govern que garanteixi els drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com la viabilitat de les entitats que els donen suport. 

COCARMI demana a Treball que faci complir la llei de contractació de treballadors amb discapacitat

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, ha demanat al conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, mesures per afavorir la contractació de treballadors amb discapacitat sigui amb campanyes de sensibilització o aplicant sancions per l’incompliment de la llei que obliga que un 2 per cent de les plantilles estigui formada per treballadors i treballadores amb discapacitat en empreses de més de 50 treballadors. Segons l'inform

Model d'inserció laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats

Dincat organitza el webinar 'Model d'inserció laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats', previst per al 9 de setembre de 10 a 12h. 

Durant l'acte es presentarà l'estudi 'Propostes per avançar cap a un nou model d’inserció laboral més inclusiu i sostenible per a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats' i es comptarà amb la participació de Gerardo Gutiérrez Ardoy, director general del SEPE i Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives. 

L'ONCE combat la pandèmia amb més inversió social i oportunitats de vida

El Grup Social ONCE ha mantingut la seva cobertura social durant el 2020, malgrat la difícil situació generada per la pandèmia, amb una inversió social superior als 228 milions d'euros i ha intensificat la seva aposta per l’ocupació de qualitat amb la signatura d'un total de 332 contractes indefinits a Catalunya. D'aquests, 254 contractes fixos van ser a Barcelona, 44 a Tarragona, 26 a Girona i 8 a Lleida. A tot l'Estat es van fer 3.433 contractes fixos.

3.500 persones amb discapacitat intel·lectual esperen una plaça residencial

Dincat, la federació catalana de les entitats de la discapacitat intel·lectual, urgeix al nou Govern acabar amb les llargues llistes d’espera per accedir a un habitatge que han de fer front les persones del col·lectiu. En aquest sentit, denuncia que el sistema actual d’assignació de places queda molt lluny de garantir el dret d’aquestes persones a poder triar on, com i amb qui viure, com exigeix la Convenció sobre els Drets de les Persones amb discapacitat de l’ONU.

ECOM denuncia que els Next Generation no inclouen l’accessibilitat

ECOM denuncia que uns ajuts destinats a la rehabilitació no poden obviar l’estat d’envelliment, deteriorament i manca d’accessibilitat en què es troba el parc d’habitatge de l’estat, així com no tenir present l’envelliment de la població i els problemes de mobilitat que, en un futur breu, tindrà bona part de la població. Recorda que només el 0,6% dels 9,8 milions d’habitatges a Espanya acompleixen criteris d’accessibilitat universal.