Persones amb discapacitat

El sector de la discapacitat reclama més recursos, finançament estable i celeritat en les subvencions

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, reclama a la Generalitat més recursos, celeritat en les convocatòries de subvencions i l'actualització de la cartera de serveis perquè s'adapti a les canviants i creixents necessitats de les persones amb discapacitat.

Educació inclusiva ja!

'Educació Inclusiva JA!'. En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, no et perdis la conversa que organitza Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) amb la consellera d’Educació, Anna Simó, amb familiars, alumnes i professionals del col·lectiu.

Acompanyem a decidir!

Acompanyem a decidir! Dincat impulsa aquesta jornada que tindrà lloc el dijous 30 de novembre a les 9:30h al Centre Cívic Pere Quart, on es presentarà el document 'Suport i acompanyament en la presa de decisions'.

Programa

9.30h Benvinguda i presentació de la jornada i del document amb Josep Tresserras, president de l’Espai de Reflexió i acció ètica de Dincat.

9.45h La importància de la llibertat, la felicitat i la responsabilitat en la vida de les persones amb Joan Canimas.

Jornades de reflexió sobre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Dins els actes de celebració dels 25 anys del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), l'entitat organitza una jornada de reflexió que tindrà lloc el dijous 30 de novembre a l’espai Ca l'Alier (C/ de Pere IV, 362. Barcelona), coincidint amb la setmana del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Dret al treball de les persones amb discapacitat. Igualtat de condicions?

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, posarà sobre la taula el dret a l’ocupació de les persones amb discapacitat en una jornada el 27 d’octubre a Girona, dins els actes del 25è aniversari del Comitè i sota el títol ‘Dret al Treball de les persones amb discapacitat. Igualtat de Condicions?

Dincat celebra 50 anys en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual i el desenvolupament a Catalunya, ha celebrat els seus 50 anys d’història en un acte homenatge al Teatre Nacional de Catalunya, que ha aplegat més de 800 persones amb discapacitat intel·lectual, familiars i professionals del col·lectiu, així com representants de les administracions públiques com Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, Anna Erra i Solà, Presidenta del Parlament de Catalunya; Carlos Prieto, Delegat del Govern a Catalunya, l’Alcalde de Barcel

Les vulneracions de drets que no es denuncien és com si no existissin i difícilment podrem treballar per prevenir que no es repeteixin

Acabeu de publicar el Radar ECOM 2022, un informe que recull les principals vulneracions de drets que tenen les persones amb discapacitat física i/o orgànica. Entre les principals conclusions, destaca que gairebé el 50% d’aquestes vulneracions estan relacionades amb l’accessibilitat. Quina és la problemàtica?