Persones amb discapacitat

ECOM: guia de suport a famílies d’infants o joves amb discapacitat física

ECOM ha posat en marxa una guia electrònica de suport a les famílies d’infants o joves amb discapacitat física i/o orgànica per ajudar-les en la defensa i l’exercici dels seus drets. El document està disponible al seu web i ofereix informació sobre recursos especialitzats, així com diferents estratègies per orientar les famílies a l’hora de superar els entrebancs amb què sovint es troben perquè els seus fills/es puguin exercir els seus drets amb igualtat d’oportunitats.

Dincat demana un nou model que enforteixi les entitats del sector de la discapacitat intel·lectual 

Dincat, la federació de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha presentat el llibre blanc ‘L’impacte de la Covid-19 en els serveis i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’ realitzat amb el suport de la Fundació ’la Caixa’.

Prevenció i abordatge de l'abús a persones amb discapacitat intel·lectual

1a Jornada per a la prevenció i abordatge de l'abús a persones amb discapacitat intel·lectual. Les inscripcions són gratuïtes i obligatòries per poder seguir l'acte en línia.

Programa

9.00h - Presentació de l'acte a càrrec de Carles Campuzano, director de Dincat.

9.10h - Publicació de la Guia sobre abusos a PDID de Dincat. Paula Aguirre i Israel Belchi, equip tècnic de Dincat.

9.40h - Prevenció a través de l'educació sexoafectiva. Gemma Deulofeu, sexòloga especialista en DID.

El sector de la discapacitat demana al nou Govern que l’inclogui a l’agenda política

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu de la discapacitat a Catalunya, reclama als partits polítics celeritat en la formació d’un nou Govern per a Catalunya, alhora que demana que l’agenda política dels propers quatre anys incorpori les necessitats del sector, format per més de 611.000 persones.
 

Webinar 'Implicació de la Convenció dels drets persones amb discapacitat a l'ordenament jurídic'

Webinar 'Implicacions de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat en el nostre  ordenament jurídic'. 

El Consell de l'Advocacia Catalana dona el tret de sortida amb aquest WbinCICAC a un projecte que vol contribuir a la consecució d’una justícia accessible per les persones amb discapacitat: “FENT ACCESSIBLE LA JUSTÍCIA”.

Dincat denuncia al Síndic de Greuges discriminació cap a les persones amb discapacitat en la votació

Dincat, la federació que representa el sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha presentat una queixa formal davant del Síndic de Greuges per denunciar la vulneració del dret a la no discriminació de les persones amb discapacitat per part de la Junta Electoral Central en el procés de votació.

Dona i discapacitat intel·lectual: per què cal incorporar la perspectiva del gènere en el dia a dia de les entitats

Cicle Altaveu de Dincat 'Dona i discapacitat intel·lectual: per què cal incorporar la perspectiva del gènere en el dia a dia de les entitats?. Acte en línia que té lloc el 5 de març a les 10:30h. 

10:30h. Benvinguda
Carles Campuzano, director de Dincat

10:35h. Raons i claus per incorporar la perspectiva de gènere a les entitats
Andrea García-Santesmases, Doctora en Sociologia especialitzada en estudis de gènere, antropologia
del cos i teoria feminista.

Altaveu Dincat: passaport per anar al metge i prospectes en lectura fàcil

Altaveu Dincat: Atenció sociosanitària

Divendres 12 de febrer

10h. Benvinguda a càrrec deVíctor Galmés, gerent de Dincat.

10:10h. Què és el passaport per anar al metge? Quina és la seva utilitat i com s'ha de fer servir? amb Dr. Ramon Novell, cap de Servei de Discapacitat Intel·lectual i Salut Mental de l’Institut d’Assistència Sanitària a Girona.

10:45h. Què són els prospectes en lectura fàcil i per què són importants. Israel Belchi, responsable de Salut i Vida Independent a Dincat.