Persones amb discapacitat

L'ONCE combat la pandèmia amb més inversió social i oportunitats de vida

El Grup Social ONCE ha mantingut la seva cobertura social durant el 2020, malgrat la difícil situació generada per la pandèmia, amb una inversió social superior als 228 milions d'euros i ha intensificat la seva aposta per l’ocupació de qualitat amb la signatura d'un total de 332 contractes indefinits a Catalunya. D'aquests, 254 contractes fixos van ser a Barcelona, 44 a Tarragona, 26 a Girona i 8 a Lleida. A tot l'Estat es van fer 3.433 contractes fixos.

3.500 persones amb discapacitat intel·lectual esperen una plaça residencial

Dincat, la federació catalana de les entitats de la discapacitat intel·lectual, urgeix al nou Govern acabar amb les llargues llistes d’espera per accedir a un habitatge que han de fer front les persones del col·lectiu. En aquest sentit, denuncia que el sistema actual d’assignació de places queda molt lluny de garantir el dret d’aquestes persones a poder triar on, com i amb qui viure, com exigeix la Convenció sobre els Drets de les Persones amb discapacitat de l’ONU.

ECOM denuncia que els Next Generation no inclouen l’accessibilitat

ECOM denuncia que uns ajuts destinats a la rehabilitació no poden obviar l’estat d’envelliment, deteriorament i manca d’accessibilitat en què es troba el parc d’habitatge de l’estat, així com no tenir present l’envelliment de la població i els problemes de mobilitat que, en un futur breu, tindrà bona part de la població. Recorda que només el 0,6% dels 9,8 milions d’habitatges a Espanya acompleixen criteris d’accessibilitat universal.

Informe Radar ECOM: el dret al treball i a l’habitatge, els més vulnerats

ECOM, l’entitat representativa de la discapacitat física i/o orgànica a Catalunya, ha presentat ‘Radar ECOM’, el primer informe de vulneracions de drets que, a partir d’ara, tindrà una edició anual. Segons el document, el dret al treball i el de l’habitatge, bàsics ambdós per poder tenir una vida independent, són els drets més vulnerats a les persones amb discapacitat física i/o orgànica durant el 2020 pandèmic.

Dincat celebra la reforma del Codi Civil Català sobre la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat 

Dincat, la federació catalana de les entitats de la discapacitat intel·lectual, aplaudeix la decisió del Govern d’impulsar al setembre un decret llei d’urgència i transitori per reformar el Codi Civil Català. L’objectiu és passar d’un model d’incapacitació jurídica a un model basat en els suports. Dincat reclamava aquesta reforma des de fa temps i ara calia accelerar-la perquè el Congrés dels Diputats va aprovar al maig la reforma del codi civil estatal.

COCARMI reclama una tecnologia accessible i assequible per a tothom

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets de les persones amb discapacitat a Catalunya, demana als ajuntaments i entitats de caràcter local que impulsin i donin suport a projectes i iniciatives tecnològiques que siguin accessibles i assequibles per a les persones amb discapacitat.

Informe Radar ECOM

ECOM presenta el pròxim dilluns 5 de juliol a les 11h. l'informe 2020 Radar ECOM 'Vulneracions de drets i discapacitat física i/o orgànica' que ha elaborat la federació a partir de les dades registrades durant el 2020. La publicació d’aquest primer informe coincideix amb la celebració del 50è aniversari de la Federació ECOM i neix amb la intenció de tenir una edició anual.

L'acte és en línia via Zoom i cal fer inscripció prèvia. (Més avall teniu l’enllaç al formulari d’inscripció).