Persones amb discapacitat

Acte 50 anys de Dincat

Dincat, la federació catalana que aglutina les entitats de la discapacitat intel·lectual, organitza un acte per celebrar els 50 anys de trajectòria en la defensa i el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Serà el dimarts 3 d'octubre a les 18h al Teatre Nacional de Catalunya.

Aviat, es disposarà del programa i del formulari d'inscripcions.

Les propostes d’ECOM per a unes polítiques municipals inclusives

ECOM amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig ha elaborat un llistat de propostes per als partits polítics perquè serveixin com a línia de treball als equips de govern que estiguin al capdavant dels ajuntaments de Catalunya. Les peticions tenen com a objectiu avançar en la garantia dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, un col·lectiu que actualment representa el 4% de la població catalana. 

Les peticions de la FEPCCAT als partits polítics

Amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig, la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) fa una proposta de 18 punts per aconseguir uns municipis més amables per les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. El document es basa en sis eixos temàtics: atenció integrada social, sanitària i educativa; accessibilitat i inclusió; transport; famílies; infància i lleure i governança.

Propostes de transformació i millora de la cartera de serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat el 22 de maig a les 12h presenta l’informe “Propostes de transformació i millora de la cartera de serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual”. 

L’acte es realitzarà per la plataforma zoom i anirà a càrrec de la seva autora, Maria Pallisera, i amb la participació de Marta Segura, Directora General de l’Autonomia Personal i de la Discapacitat del Govern. 

Les persones amb discapacitat intel·lectual reclamen el seu dret a gaudir d’un Sant Jordi inclusiu

En el marc de la Diada de Sant Jordi, Dincat (representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya) recorda la importància de fomentar l’accessibilitat cognitiva, adaptant els llibres i textos perquè tothom pugui gaudir la lectura i informar-se correctament. La federació fa una crida a l’administració pública, així com a tot el sector cultural del territori, perquè totes les persones pugui tenir accés a la cultura i viure una diada de Sant Jordi més inclusiva.

Jornada de Dincat per a famílies de persones amb discapacitat intel·lectual

L’objectiu de la jornada de Famílies 2023 de Dincat és compartir 5 experiències de bones pràctiques, incloent-hi la perspectiva de les professionals i de la persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament que participa en una activitat d’oci i temps lliure. 

L’acte té lloc el dia 1 d’abril a les 10h a Granollers (Carrer de Corró, 47), coincidint amb la 12 edició dels Jocs Specials Olympics.