Persones amb discapacitat

Coneix els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022

L'ONCE Catalunya ha lliurat els Premi Solidaris 2022 que reconeixen i premien aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de
comunicació i administracions que porten a terme una tasca solidària i que vetllen per la inclusió social de tota la ciutadania, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Així doncs, els i les premiades destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials de les persones que tenen més dificultats.

La pressió de les entitats socials de la discapacitat mantenen les bonificacions per a la contractació

El Ministeri de Treball i Economia Social mantindrà les bonificacions per a la contractació laboral de persones amb discapacitat després de les demandes del moviment social de la discapacitat que reclamava no suprimir-les, com recollia inicialment l'Avantprojecte de Llei pel quals es regulen els incentius a la contractació laboral i altres mesures d'impuls i manteniment de l'ocupació estable i de qualitat, que està en tràmit d'audiència pública. 

INCLUSPORT

El 26 de novembre entre les 10h i les 14h, Fòrum Salut Mental organitza la 5ª Jornada d'esports inclusius al Poliesportiu Camp del Ferro de Barcelona. 
Els i les participants podran gaudir d'activitats com el ioga, el softbol, el bàsquet, el bin pong i el futbol sala i, de regal, s'emportaran una samarreta i un obsequi.  

 

15N: Consulta el programa del debat 'Catalunya Social' sobre l'educació inclusiva

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en col·laboració amb el Diari Ara, organitza el pròxim dimarts 15 de novembre a les 9:30h un nou debat 'Catalunya Social' per presentar el dossier 'El decret d’escola inclusiva cinc anys després, un desplegament insuficient?', que analitza l'aplicació d'aquest decret i els reptes i mancances que encara presenta.

Només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) i Granés Fundació han presentat l'Informe de la situació de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya', el primer estudi d'aquestes característiques sobre el col·lectiu que es publica al país. L'informe revela dades com que només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina i que només el 9% de les persones que volen viure en un pis de forma independent ho

10 anys de 'En marxa per la paràlisi cerebral'

Després de dos anys marcats per la pandèmia, la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) té obertes les inscripcions de la 10a Cursa 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral', que té lloc el pròxim diumenge 9 d'octubre en el marc de la Festa Major de Les Corts. L’activitat compta amb el suport del Districte de Les Corts de Barcelona com a coorganitzador.