Innovació social

Torna La Prestatgeria del Social, l’esdeveniment sociocultural per reivindicar els llibres socials

Arriba a Barcelona la quarta edició de La Prestatgeria del Social, l’esdeveniment sociocultural impulsat pel Social.cat que té l’objectiu de reivindicar els llibres socials i les seves autores i autors per generar debats participatius entorn qüestions que ens travessen a totes: educació, el gènere, la salut, l’habitatge o les migracions i reflexionar i avançar, juntes, cap a una societat més justa i igualitària.

Oberta la convocatòria 2024 del projecte Lliures

El Projecte Lliures ha obert una nova convocatòria d’ajudes per impulsar iniciatives innovadores, transformadores i emancipadores d’arreu del territori català que contribueixin a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.

En un context de creixents desigualtats socials a Catalunya, on cada vegada hi ha més persones i col·lectius en risc d’exclusió social i sense accés a drets bàsics, Lliures posa 120.000 € al servei de nous projectes que actuen en les línies següents:

m4social analitza l’impacte de la intel·ligència artificial en la garantia dels drets socials al MWC 2024

En col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital Barcelona i la European Social Network, m4Social (el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya) ha participat en les activitats del programa oficial del MWC Barcelona 2024 amb una jornada que ha analitzat el potencial de la intel·ligència artificial per transformar l’Administració Pública i millorar l’accés de la ciutadania als servei

m4social analitza l’impacte de la intel·ligència artificial en la garantia dels drets socials al MWC 2024

El document conclou que els principals beneficis són una major velocitat, eficiència i qualitat en l’atenció dels serveis públics, l’oportunitat de dissenyar millors polítiques i la millora de la gestió interna de l’Administració. I, entre els potencials riscos, destaca la manca de privacitat i seguretat, la falta de transparència i l’amplificació de biaixos i discriminacions.

Benvinguts a l’Era de la Intel·ligència Artificial

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya organitza 'Benvinguts a l’Era de la Intel·ligència Artificial. Per què necessitem ètica i regulació' dins el cicle 654c, que tindrà lloc el proper dijous 20 de juliol, de 9.30 a 10.45 hores en format virtual (plataforma Zoom). A l'acte, es reflexionarà i es conversarà amb Idoia Salazar, experta mundial en ètica i regulació de la Intel·ligència Artificial (IA).

La Taula del Tercer Sector i SinergiaTIC impulsaran la transformació digital del tercer sector social a través de SimbiòTIC

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través de m4Social, el seu projecte d’innovació digital en l’àmbit social i en col·laboració amb l’Associació SinergiaTIC, han rebut finançament dels fons europeus Next Generation per desenvolupar aquest projecte i impulsar la transformació digital del tercer sector.

m4Social dona veu a la tecnologia amb impacte social al Mobile World Congress 2023

Per a m4Social, combatre les conseqüències de la bretxa digital és un desafiament que s’ha de continuar abordant perquè un 32% de les llars catalanes en pateixen els efectes, xifra que augmenta fins al 40% en les llars en situació de pobresa i exclusió severa, segons el darrer informe de FOESSA-Càritas Catalunya.

m4Social dona veu a la tecnologia amb impacte social al MWC 2023

m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha participat en les activitats del programa oficial del Mobile World Congress 2023 per donar a conèixer iniciatives d'entitats socials i administracions públiques que volen reduir la bretxa digital, sobretot en l’accés als serveis socials, així com millorar l’atenció i el benestar de les persones, en especial dels col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat.