Innovació social

COCARMI reclama una tecnologia accessible i assequible per a tothom

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets de les persones amb discapacitat a Catalunya, demana als ajuntaments i entitats de caràcter local que impulsin i donin suport a projectes i iniciatives tecnològiques que siguin accessibles i assequibles per a les persones amb discapacitat.

m4Social aborda la digitalització del tercer sector al MWC 2021

El 96% de les entitats socials són conscients de la necessitat de digitalitzar-se, però només un 28% han iniciat un procés de transformació digital. Aquesta és una de les primeres conclusions de l’estudi de m4Social sobre l’estat de la digitalització al tercer sector social, que ha presentat a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona al Mobile World Congress 2021.

La innovació i els ecosistemes innovadors

Conferència Dincat 2030 'La innovació i els ecosistemes innovadors' amb el director general d'EsadeCreapolis, Oriol Alcoba. En un entorn incert, canviant i accelerat, la capacitat d’evolució de les organitzacions guanya rellevància. Ja no n’hi ha prou en saber gestionar de forma eficient les activitats actuals: cal desenvolupar els mecanismes necessaris per a explorar l’entorn i els futurs models de negoci i de gestió. 

La conferència online té lloc el dimarts 13 de juliol a les 10h a través de la plataforma Zoom. Inscripció prèvia.

Jornada 'El valor de la transparència en el tercer sector social'

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Generalitat de Catalunya organitzen conjuntament la jornada 'El valor de la transparència en el tercer sector social: generant confiança a la ciutadania', que facilitarà les eines per incorporar la transparència en les organitzacions i també la informació necessària per adaptar-se a la normativa.

L'acte en línia serà el proper dijous 1 de juliol de 9:30h a 11:30h a través de la plataforma Zoom.

La Creu Roja aposta per la tecnologia humanitària

L'organització ha presentat les últimes iniciatives en tecnologia humanitària com el projecte Avatar Afectiu, l’Entamar per a infants hospitalitzats, els mapatons o la teleassistència mòbil per a persones amb sordceguesa, iniciatives que afavoreixen l’acció social i humanitària a favor de les persones més vulnerables.
 
L’Avatar Afectiu és una iniciativa liderada per la Fundació TECSOS, impulsada per la Creu Roja i la Fundació Vodafone amb el suport de Fund

7 de març: data límit dels premis de La Confederació

En pocs dies, es tanca la recepció de candidatures per a la 3ª edició dels premis de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, uns guardons que reconeixen iniciatives de governança democràtica i de transformació social.
 
En el cas de la governança democràtica, es valoren iniciatives que comptin amb espais i metodologies innovadores i experiències de participació de les persones ateses a l’hora de definir els serveis.