4t Congrés Europeu contra la Pobresa i l'Exclusió social

EAPN ES, en col·laboració amb EAPN Asturias, organitza aquest congrés que promourà una anàlisi de les polítiques europees en matèria d'inclusió social i reducció de la pobresa.

La pobresa, l'exclusió social i la desigualtat a Europa i Espanya constitueixen problemes profunds i multidimensionals. En les darreres dècades, les taxes de pobresa i exclusió s'han mantingut altes i constants, fet que evidencia un fenomen estructural resultat del sistema d'organització de la societat, subjecte al seu torn al marc de referència polític, econòmic i cultural. En aquest context, la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social a l'Estat Espanyol (EAPN-ES), en col·laboració amb EAPN Asturias, organitza el 4t Congrés Europeu Contra la Pobresa i l'Exclusió Social, el proper  dimecres 20 de setembre de 2023 a la Sala de Cristall del Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo (Carrer Arturo Álvarez Buylla, 5).

El IV Congrés, adreçat principalment a personal directiu i tècnic d'entitats socials, responsables d'Administracions públiques i representants de l'àmbit acadèmic, promourà una anàlisi de les polítiques europees en matèria d'inclusió social i reducció de la pobresa i oferirà un espai de debat sobre la seva adaptació en àmbit nacional, autonòmic i local. De forma especifica el congrés analitzarà i visibilitzarà el model de l'economia social com a vector imprescindible per a la creació i el manteniment d'ocupació de qualitat i per configurar un model de desenvolupament econòmic basat en la cohesió social, la democràcia, la igualtat, unes transicions verdes i digital justes i un progrés sostenible coherent amb l'Agenda 2030. Amb aquest esdeveniment, des d'EAPN-ES es pretén brindar un espai de reflexió i diàleg entre representants de les administracions públiques, del món acadèmic, personal tècnic i responsables d'entitats socials i xarxes del Tercer Sector d'àmbit nacional i europeu. puguin abordar els avenços i els reptes a les polítiques europees enfocades a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social.

Ja es pot consultar el programa i es poden fer les inscripcions.

 

 

Activitat
Congressos
Temàtica
Pobresa i exclusió
Organitza
EAPN ES i EAPN Asturias