Dret al treball de les persones amb discapacitat. Igualtat de condicions?

La jornada, que tindrà lloc el divendres 27 d'octubre, reflexiona i reivindica el dret a una feina digna i de qualitat, en igualtat de condicions que la resta de la societat.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, posarà sobre la taula el dret a l’ocupació de les persones amb discapacitat en una jornada el 27 d’octubre a Girona, dins els actes del 25è aniversari del Comitè i sota el títol ‘Dret al Treball de les persones amb discapacitat. Igualtat de Condicions?

L’objectiu de la jornada és reflexionar i reivindicar el dret a una feina digna i de qualitat, en igualtat de condicions que la resta de la societat, de les persones amb discapacitat, així com posar en valor els molts avantatges i beneficis que representa, per a les empreses, comptar amb persones amb discapacitat als seus equips i organitzacions. Tot i ser un dret reconegut per la Convenció Internacional sobre els Drets de els Persones amb Discapacitat, les xifres mostren que aquest dret és encara lluny d’assolir-se plenament. Segons dades del 2021 de l’Institut d’Estadística de Catalunya, la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat era del 28,0 per cent (el 71,9 per cent en el cas de les persones sense discapacitat) i va disminuir 5 dècimes respecte del 2020. Al seu torn, la taxa d’atur de les persones amb discapacitat va ser del 20,6 per cent, 2,6 punts menys que el 2020 i 9,2 punts per sobre de la taxa de les persones sense discapacitat.

La jornada tindrà lloc a l'auditori de Support Girona i arrencarà amb la conferència ‘El futur de la feina de les persones amb discapacitat: oportunitats i desafiaments’, a càrrec de la directora gerent de la Federación Empresarial Española de Asociaciones de Centros Especiales de Empleo (FEACEM), Pepa Torres, qui parlarà de la inclusió de persones amb discapacitat a les empreses per promoure un entorn laboral equitatiu i enriquidor. Tot seguit tindrà lloc una taula rodona amb professionals de diferents empreses gironines (Hotel Ultònia, La Fageda, Toni Pons) que explicaran la seva experiència en la contractació de persones amb discapacitat, oportunitats i reptes.

L’acte serà inaugurat per Mercè Batlle, presidenta del COCARMI i Juli Silvestre, director general d'Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, de la Generalitat de Catalunya. La cloenda anirà a càrrec de Lluc Salellas, alcalde de la ciutat de Girona.

La sala és accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. La jornada comptarà amb subtitulació en directe i amb interpretació en Llengua de Signes Catalana. Aquesta jornada, que té el suport de FEACEM, l’ajuntament de Girona, La Fageda, Support, Toni Pons, el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG) i Hotel Ultònia, és la segona de les tres previstes dins els actes del 25è aniversari de l’entitat. 

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia, aquí.

Activitat
Jornades
Temàtica
Inserció laboral
Persones amb discapacitat
Organitza
COCARMI