Foro de discusión y reflexión sobre las políticas públicas y estrategias en materia de juventud

EAPN ES impulsa aquest espai de discussió i reflexió per al dijous 15 de setembre en format 

El proper dijous 15 de setembre, EAPN-ES organitza el Fòrum de discussió i reflexió sobre les polítiques públiques i estratègies en matèria de joventut, en horari de 10:00 ha 12:15 h. L'activitat se celebrarà en modalitat telemàtica. Les darreres crisis socioeconòmiques han impactat greument sobre la població jove, amb un empitjorament en el seu benestar econòmic i social. La precarietat laboral, els baixos ingressos, la bretxa digital o les dificultats d'accés a un habitatge digne han convertit l'emancipació de la joventut en un gran desafiament.

Segons les dades de l'Enquesta de Condicions de Vida', publicada el juny del 2022: la taxa de risc de pobresa o exclusió social a les persones joves de 16 a 29 anys és del 31,2%. D'altra banda, l'Enquesta de Població Activa de l'últim trimestre del 2022 reflecteix que l'atur entre les persones joves de 16 a 29 anys és de 20,54%, i aquesta xifra és més gran entre les dones que en els homes joves. Aquestes dades reflecteixen la necessitat de posar el focus en polítiques públiques de joventut que tractin els reptes pendents. En aquest context, des d'EAPN-ES es durà a terme aquesta activitat per tal de fer un seguiment de les principals Estratègies tant d'àmbit estatal i autonòmic, com europeu en matèria de joventut, analitzant-ne els avenços i les noves perspectives plantejades per fer front a la conjuntura actual.

El fòrum s'adreça a decisors polítics i persones expertes en polítiques de joventut, representants d'administracions públiques, personal directiu i tècnic d'entitats del tercer sector, a més d'altres agents socials.

Imprescindible inscripció prèvia.

Activitat
Jornades
Temàtica
Joventut
Pobresa i exclusió
Organitza
EAPN ES