Jornada 'L'agenda europea de les competències per un mercat laboral dinàmic i inclusiu'

L'esdeveniment donarà a conèixer l’agenda europea de les competències a Catalunya i com pot contribuir a enfortir el mercat laboral. 

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitzen una jornada que vol donar a conèixer l’agenda europea de les competències a Catalunya i com pot contribuir a enfortir el mercat laboral, fent-lo més dinàmic i inclusiu. En potenciarà l’aterratge, la interacció i l’aprofitament d’aquesta agenda per part de les entitats del tercer sector social i altres agents interessats. L'acte s’inscriu en l’Any Europeu de les Competències i la Presidència Espanyola del Consell de la UE: dos processos polítics molt vinculats a l’agenda europea dels drets socials.

La jornada tindrà lloc el dimarts 12 de desembre a les 10h a la seu de la Comissió (Passeig de Gràcia 90, Barcelona. 1a planta) amb una benvinguda a càrrec de Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i Jesús Delgado, vicepresident de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i responsable d’internacionalització.

A continuació a les 10:10h tindrà lloc un col·loqui introductori que debatrà quina agenda té Europa sobre les competències i per garantir un mercat laboral inclusiu. Aquest col·loqui comptarà amb la participació de Marta Camiñas, tècnica de polítiques sobre el Semestre Europeu i gestora de programes del FSE + per Espanya a la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea i Carlos Susías, president de la xarxa European Anti-Poverty Network a Espanya (EAPN ES) i a la Unió Europea (EAPN Europa).

A les 10:45h es realitzarà una taula rodona per reflexionar sobre les tendències i oportunitats d’Europa al territori per garantir un mercat laboral més dinàmic i inclusiu. Aquesta part de la jornada serà moderada per Esteve Ferrer, co-coordinador del Grup de Treball d’Inserció Sociolaboral de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i comptarà amb Lourdes Sugrañes, directora operativa d’ocupabilitat inclusiva i formació de Barcelona Activa, Judit Font, Representant de l’Àrea de Serveis a les Persones i Convivència, departament de Drets Socials, i membre de l’Equip de Planificació Estratègica i Innovació de l’Ajuntament de Girona, Amèlia Clara, cocoordinadora del Grup de Treball d’Inserció Sociolaboral de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i un Representant de la Cambra de Comerç de Terrassa, desenvolupament d’agendes locals de competències i relació a projectes locals europeus d’emprenedoria social.

El tancament serà a les 11.45h a càrrec de Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Cal inscripció prèvia.

Activitat
Jornades
Temàtica
Inserció laboral
Internacionalització
Organitza
Taula del Tercer Sector Social i Representació de la Comissió Europea a Barcelona