Jornada ‘Migracions: voluntariat i salut mental’

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza aquest acte en el marc del Dia mundial de les persones refugiades.

El 20 de juny és el Dia mundial de les persones refugiades. En el marc d’aquesta commemoració, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb la col·laboració de la CCAR, Punt de Referència i CPS Francesc Palau organitza l’acte ‘Migracions: voluntariat i salut mental’ el pròxim 19 de juny.

Els processos migratoris i la cerca de refugi comporten un conjunt de factors estressants que poden afectar la salut mental de qualsevol persona que l’hagi de viure. Aquesta jornada és una invitació a conèixer, per una banda, experiències de persones que es troben en diferents etapes d’un procés migratori i com els hi ha afectat en el seu benestar emocional. Per l’altra, els diversos programes de voluntariat d’entitats socials que contribueixen en el benestar social de persones que es troben en la mateixa situació.

Durant la sessió es durà a terme la taula d’experiències ‘Vivències i programes de voluntariat’. A través de tres diàlegs s’aprofundirà sobre les oportunitats de col·laboració que contribueixen a la millora de la salut mental de les persones que s’enfronten a les problemàtiques que impliquen els processos migratoris, i en els quals es troba immersa gran part de la població de la nostra societat.

A continuació, se celebrarà la ponència ‘Migracions i salut mental’ a càrrec de Nadia Morales, metgessa amb més de 10 anys d’experiència en l’àrea de la salut mental, psiquiatria transcultural i comunitària en poblacions vulnerables.

 

Activitat
Actes
Temàtica
Minories ètniques, migració i refugi
Organitza
 Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)