'La llar de les absències'

El CCCB acull els dies 26, 27 i 28 de gener aquesta proposta immersiva d'ECAS que sensibilitza sobre la pobresa i les desigualtats. 

La proposta immersiva 'La llar de les absències' es podrà veure del 26 al 28 de gener de 2024 al Pati de les Dones del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

L'horari de visita serà el divendres de 14h a 18h i dissabte i diumenge de 9h a 18h.

'La llar de les absències' és una instal·lació que ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social) ha produït amb Domestic Data Streamers per sensibilitzar i generar un espai físic de diàleg i reflexió al voltant dels temes i les dades que es treballen als informes d’indicadors socials a Catalunya (INSOCAT): pobresa i desigualtats, habitatge, precarietat laboral o drets socials, entre altres.

La instal·lació es divideix en tres parts:
 
Visualització física de dades en l’espai
Què hi falta a casa d’una persona en situació de pobresa? Per mostrar de manera visual la magnitud de la pobresa i quines necessitats poden arribar a faltar-hi, es proposa entrar a una representació simplificada de la llar d’una persona que pateix pobresa. Les dades sobre desigualtats i exclusió social estan representades a través de la presència o mancança de determinats objectes quotidians, des d’un ordinador, una maleta, fins a un calefactor.  

Espai de debat
Tres plafons de votació permeten al públic enfrontar-se a mites recurrents sobre la pobresa o les desigualtats, a partir de respondre preguntes sobre àmbits concrets: habitatge, precarietat laboral i prestacions.

Interacció digital
L’última part és una invitació perquè el públic deixi la seva empremta. A través d’un codi QR, totes les persones visitants poden respondre una pregunta al voltant de l’Estat del Benestar. Les respostes es van enregistrant i imprimint en directe, emulant un manifest públic improvisat sobre com hauria de ser l’Estat del Benestar ideal.

Activitat
Altres
Temàtica
Pobresa i exclusió
Organitza
ECAS