m4Social al MWC 2024

El 29 de febrer, m4Social organitza una nova jornada al MWC 2024 sota el títol 'Intel·ligència artificial i drets socials: riscos i oportunitats'

Des de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través de m4Social i en col·laboració amb l’European Social Network (ESN), organitzem una nova jornada al Mobile World Congress (MWC) el 29 de febrer entre les 12 i les 14h. Aquest cop posarem el focus en els riscos i oportunitats que presenta la intel·ligència artificial en relació amb la garantia dels drets socials. Per aprofundir-hi, es presentaran dos informes, es compartiran experiències i bones pràctiques d’entitats socials i es promourà un debat obert per conèixer com les administracions gestionen aquest nou paradigma. 

L’acte està obert només a les federacions de la Taula que, prèviament, hagin sol·licitat l’acreditació corresponent.

Programa: 

12:00h Benvinguda

 • Sra. Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
 • Sr. Alfonso Lara Montero, director de la European Social Network.
 • Sr. Francesc Fajula, CEO de la Fundació Mobile World Capital Barcelona.
 • Il·lma. Sra. Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia i àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona. 
 • Hble. Sr. Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

12.20h Presentació de l’informe ‘Radar d’algoritmes d’IA i processos automatitzats per a l’accés als drets socials de la ciutadania de Catalunya’, a càrrec del Sr. Romén Adan, politòleg i coautor de l’estudi (KSNET).

12:30h Presentació de l’informe ‘Hacia un uso responsable de los algoritmos: métodos y herramientas para su auditoría y evaluación’ (Observatorio MWCapital), a càrrec del Dr. Juan Ignacio Criado Grande, professor titular de la Universidad Autónoma de Madrid i Director del Lab ITGesPub Innovación, Tecnología y Gestión Pública. 

12.45h - 13:30h Els reptes de l’ús de la IA a l’Administració Pública

 • Sra. Rosa Maria Fumàs, responsable del Pla de Transformació Digital dels Serveis Socials Bàsics, Generalitat de Catalunya. 
 • Sra. Sònia Fuertes, comissionada d’Acció Social, Ajuntament de Barcelona.
 • Sr. Jose Luis Prieto Rivera, director gerent Agencia de Servicios Sociales y Dependencia, Junta de Andalucía.
 • Sr. Juan Ignacio Criado Grande, professor titular de la Universidad Autónoma de Madrid i Director del Lab ITGesPub Innovación, Tecnología y Gestión Pública.

Modera: Sr. Alfonso Lara Montero, director de la European Social Network.

13:30 - 14:15h Intel·ligència artificial per a una millor acció social 

 • Sra. Pilar Rodríguez, adjunta a gerència i directora de la Unitat Operativa Sociosanitària de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), entitat membre de la Federació Catalana de Drogodependències.
 • Sr. Jesús Hernández, director AccesibilidadEU i director Accesibilidad e Innovación de la Fundación ONCE.
 • Sra. Dúnia Roselló, directora de Comunicació i Màrqueting de Suara Cooperativa. 
 • Sr. José Antonio Ondiviela Garcia, dir. Industry Government – Cities – Western Europe – Microsoft; dir. WW Observatory for Attractive Cities for talent.
 • Sr. Cesar Buenadicha, cap de la Unitat de Discovery de BID Lab.

Modera: Sr. Gerard Sentís, responsable del projecte m4social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

14:15h Tancament

Segueix l’acte per streaming a través de la web del MWC Barcelona i de les xarxes de @m4Social i @MWCapital.

Activitat
Jornades
Temàtica
Digitalització
Organitza
Taula del Tercer Sector Social, m4Social i MWC