Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista

ECAS organitza aquesta jornada el 20 de desembre en format presencial.

ECAS organitza la jornada 'Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista', amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu és avançar en la definició de com podria ser una prestació com aquesta a casa nostra. Tindrà lloc el dia 20 de desembre a Caixaforum (Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona) de 9 a 14h. 

PROGRAMA

9:00h Benvinguda institucional

Sira Vilardell, vicepresidenta d'ECAS
Sonia Fuertes, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona

9:30h Conferència marc a càrrec de Guy Standing, cofundador de la Basic Income Earth Network

10:45h Experiències de renda bàsica. Diàleg moderat per Ariadna Trillas, periodista d'Alternativas Económicas, amb:

- Lluís Torrens, director de Planificació i Innovació de l'àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona.

- Jürgen Schupp, investigador de l'Institut Alemany de Recerca Econòmica que impulsa el projecte pilot de renda bàsica universal a Alemanya

12:00h Pausa - cafè

12:20h Presentació del Pla pilot per a una Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya, a càrrec de Sergi Raventós, cap de l'oficina tècnica.

12:40h Aportacions al pla pilot català sobre Renda Bàsica Universal, diàleg moderat per Milagros Pérez-Oliva, periodista d’El País, amb la participació de:

- Daniel Raventós, president de la Xarxa Renda Bàsica.
- Berta Lago Bornstein, treballadora social i exdirectora de rendes mínimes al Govern de la Comunitat de Madrid.

14:00h Cloenda

14:15h Piscolabis i presentació del llibre 'Renta básica: una herramienta de futuro' amb el seu autor, Julen Bollain, economista i doctor en Estudis sobre Desenvolupament a la Universitat de Mondragón, i la participació de Daniel Raventós i Guy Standing.

Activitat
Jornades
Temàtica
Garantia de rendes
Organitza
ECAS