Comença el 6è Congrés del Tercer Sector Social

Amb el lema 'Desigualtats socials, solucions locals' aprofundeix en la relació entre el món local i les entitats socials.

Content
Esquerra
Com es pot enfortir la relació entre les Administracions locals i les entitats socials? Com serà en un futur l'atenció a les persones? Com es pot fer front de manera conjunta al fenomen de la urbanització?
 
El 6è Congrés del Tercer Sector Social de CatalunyaDesigualtats socials, solucions locals’ aprofundeix en aquesta interacció entre el món local i el sector social amb l'objectiu de millorar les polítiques socials destinades a les persones en situació de vulnerabilitat i, a la vegada, abordar el fenomen de la urbanització que està accentuant la pobresa i les desigualtats socials.
 
El congrés, que té lloc el 21 i 22 de novembre a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat, intenta donar resposta a aquestes qüestions posant molt èmfasi en la innovació social a través de:
 
  • 9 debats i col·loquis sobre polítiques d'inserció laboral i d'inclusió en l'àmbit municipal, el món local com a generador de polítiques socials, garantir ingressos per assegurar drets, el dret a l'habitatge i l'energia, reptes digitals per a entitats socials innovadores, etcètera. 

A banda d'aquests espais de debat i reflexió, destaca la conferència inaugural 'On som?'      a càrrec de Lorena Zárate, presidenta d'Habitat International Coalition (la plataforma            global d'entitats que treballen pel 'dret a la ciutat), que gira entorn del paper de la ciutat    com a actor clau en la generació de polítiques de desenvolupament social i la implicació que els governs locals han de jugar junt amb els moviments socials i les organitzacions sense ànim de lucre. 

  • Espai d'innovació digital m4social amb conferències i un showroom amb apps, robòtica, realitat virtual i impressió 3D i circuits aplicats en l’àmbit social i conèixer els projectes dels més de 30 expositors de la Mostra d’Entitats. 
  • Social Speakers' Corner amb les 84 experiències més innovadores en l'atenció a les persones; gestió i organització de les entitats; educació, formació i inserció laboral; treball en xarxa i serveis a la comunitat, atenció comunitària centrada en la persona, innovació tecnològica, etcètera.
 
 
Dreta