A debat al 6è Congrés del Tercer Sector Social: el món local i les entitats socials

Reconeguts experts analitzen i reflexionen sobre com donar una millor resposta conjunta als reptes socials. 

Content
Esquerra
El recinte de La Farga d’Hospitalet de Llobregat acull els espais de debat i reflexió del 6è Congrés del Tercer Sector Social. Més de 30 reconeguts experts de diversos àmbits aprofundiran en la relació entre els ens locals i el sector social. 
 
Els primers debats són el dimecres 21 de novembre al matí:
 
  • L’atenció de la persona en una revisió dels models de suport integrat i de base’, amb Fernando Fantova, consultor social; Sílvia Oliveras, gerent de Dipsalut; Montserrat Falguera, presidenta de FEATE; moderat per Enric Arqués, vocal de la Taula del Tercer Sector. 
  • Garantir ingressos per assegurar drets de ciutadania. Les polítiques d’inclusió i d’inserció en l’agenda municipal’, amb Manuel Aguilar, catedràtic d’Economia per la UB; Dessirée Garcia, responsable de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona; Sara Berbel, directora general de Barcelona Activa; moderat per Ignasi Parody, vocal de La Taula del Tercer Sector.  
  • La cooperació público-social en la provisió de serveis a les persones’, amb la presència de Susana Ferrer, advocada; Joan Segarra, president de La Confederació; Josep Berga, primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Olot; un debat moderat per Jesús Delgado, tresorer de La Taula del Tercer Sector. 
El mateix dimecres 21 de novembre a la tarda:
 
  • La defensa dels drets socials com a garantia d’igualtat d’oportunitats’, amb Mercè Barceló, catedràtica de Dret Constitucional per l’UAB; i Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica per l’UB; un diàleg moderat per Sònia Fuertes, vicepresidenta de La Taula del Tercer Sector. 
  • El món local com a generador de polítiques socials’, amb Ricard Gomà, director de l’IERMB; Marina Subirats, presidenta del Consell Econòmic i Social de Barcelona; i Oriol Nel·lo, professor de Geografia de la UAB; un col·loqui menat per Enric Molist, vicepresident de la Taula del Tercer Sector.
L’última jornada del 6è Congrés, dijous 22 de novembre al matí, tanca amb el debat plenariCom serà l’atenció a les persones el 2030?’, amb Marina Geli, coordinadora el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials UVIC-UCC; Josep Maria Pascual, director d’Estratègies de Qualitat Urbana; i Ignasi Aragay, director adjunt del Diari Ara, com a moderador. 
 
El mateix dijous 22 també hi ha els debats: 
 
  • El paper del Tercer Sector en la construcció comunitària d’una ciutadania activa, organitzada, compromesa i transformadora’, amb Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, Carles Alsinet, degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social per la UdL; Ernest Valls, director de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Tortosa; i Núria Valls, moderadora i vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector Social. 
  • El dret a l’habitatge i a l’energia, una col·laboració necessària del món local i les entitats socials’, amb Lluís Martínez, president del Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya; Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3; Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social a l’Ajuntament de Sabadell; i Martí Batllori, vocal de la Taula del Tercer Sector, en qualitat de moderador. 
  • Reptes digitals per a unes entitats socials innovadores’, amb Therese Jamaa, General Manager GSMA, Mobile World Capital; Francesca Bria, Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; i Xavier Trabado, membre de la Junta Executiva de la Federació de Salut Mental de Catalunya. 
Fins al 19 de novembre, les entrades del congrés són a preu reduït. 
 
El 6è Congrés del Tercer Sector Social és possible gràcies al suport i la col·laboració de: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Obra Social 'la Caixa'Fundació Agbar és el col·laborador principal del congrés a la conferència inaugural i al Social Speakers' Corner i també en són col·laboradors Fundació Abertis, Cellnex Telecom i l'AMB.
 

Dreta