Dret a l’habitatge

La Taula del Tercer Sector alerta que el cas de la nau de Badalona no és aïllat i apel·la a una resposta conjunta de totes les administracions

Espera que els últims episodis (Badalona, Montcada i Reixac i la plaça Tetuan de Barcelona) serveixin per motivar una solució coordinada de totes les administracions i que s’acceleri l’estratègia per fer front al sensellarisme i la creació del grup de treball per garantir el dret a l’habitatge.
 

Les entitats del tercer sector necessiten 1.400 habitatges socials abans de 3 anys per atendre els col·lectius en situació de vulnerabilitat

Actualment, compten amb 4.000 habitatges socials, més de la meitat a Barcelona i l’àrea metropolitana, en els quals viuen prop de 10.000 persones, un 40% més que fa 6 anys. Reclamen acords amb les administracions, amb les entitats financeres i la cessió de pisos de particulars com a vies per poder donar resposta a l’alta demanda, que ha crescut amb la pandèmia. 
 

Càritas, Sant Joan de Déu i altres agents posen en marxa el projecte VESTA pel sensellarisme femení

Les entitats del tercer sector CàritasSant Joan de Déu, Formació i Treball, Fundació Mambré, el Consorci del Besòs i els ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, impulsen el projecte VESTA, una iniciativa pionera d’acompanyament a dones amb infants a càrrec i en situació de sense llar al Besòs.

La Taula del Tercer Sector Social: “De la Llei d’Habitatge només esperem que doni via lliure perquè Catalunya pugui legislar plenament en polítiques d’habitatge”

Defensa que són els territoris els qui coneixen les necessitats i la realitat de la seva ciutadania en situació de vulnerabilitat. Celebra que es doni llum verda a aquesta normativa imprescindible per tenir un marc legal que reguli aquest dret essencial i que s’hagi complert amb la promesa electoral. Avisa, però, que caldrà analitzar amb deteniment l’articulat.
 

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.

"Celebrem els nous compromisos pel dret a l'habitatge, però cal una solució definitiva"

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya celebra els nous compromisos anunciats pel govern espanyol i català en matèria d’habitatge, però insisteix que cal una solució definitiva perquè el problema de fons, el de la garantia del dret a l’habitatge, continua sense resoldre’s enmig d’una crisi social sense precedents.