Dret a l’habitatge

Consulta el programa del 17-0: Diagnòstic sobre l'actual crisi des de les entitats socials

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza la taula rodona 'Diagnòstic de l'actual crisi des de les entitats socials', que té lloc el pròxim dilluns 17 d'octubre a les 9:30h al Hub Social (Carrer Girona, 34, interior. Barcelona).

Jornada 'Una llei catalana pels drets de les persones sense llar'

La Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració de Càritas Catalunya, Sant Joan de Déu Serveis Socials, Fundació Arrels, la Comunitat de Sant Egidi i ASSÍS, organitza aquesta jornada de presentació pública d'una llei impulsada per garantir els drets de les persones sense llar

Dilluns 10 d'octubre, 9:30-14. Aula Magna de la UAB Casa de Convalescència (C/ Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona). 

El repte de l'habitatge a Barcelona en clau metropolitana

ECAS organitza la jornada 'El repte de l’habitatge a Barcelona en clau metropolitana', que té lloc el dimecres 20 de juny de 9 a 14:15h a l'Espai Francesca Bonnemaison (C/de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona) per debatre al voltant del repte que suposa garantir el dret a l’habitatge des dels municipis amb polítiques públiques concebudes en clau metropolitana.

La inflació aboca les famílies ateses per Càritas a una major precarietat

"Les persones que hem atès durant el 2021 ens arriben més deteriorades, més vulnerables i en situacions més límit. Moltes no s’han recuperat de la paralització de l’economia que va suposar la pandèmia, i això fa que les seves vides estiguin més trencades”, indica Míriam Feu, responsable d’anàlisi social i incidència de Càritas Barcelona a la presentació de la memòria 2021. Segons el darrer informe FOESSA, 885.000 persones de la diòcesi de Barcelona viuen en exclusió social (1 de cada 3), 300.000 més que l’any 2018.