Dret a l’habitatge

"El dret a l'habitatge està en joc"

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya es mostra preocupada pel moment de “bloqueig” que hi ha en relació amb el dret a l’habitatge i l’energia i adverteix que aquest dret “està en joc” perquè depèn de les decisions polítiques que es prenguin en les pròximes setmanes. Enmig de la greu crisi social derivada de la Covid-19, la pitjor de les últimes dècades, hi ha nombroses lleis i mesures que segueixen a l’aire, sense concretar-se. 

La Taula del Tercer Sector: “El dret a l’habitatge està en joc i les decisions polítiques de les pròximes setmanes marcaran clarament el seu futur”

Reclama “rapidesa i responsabilitat” a les administracions i als partits polítics perquè blindin aquest dret: “Les seves decisions determinaran si es fa un pas endavant, o enrere, en la garantia d’aquest dret fonamental per a la dignitat de les persones. És a les seves mans”.
 

"La pandèmia ha deixat pràcticament fora del sistema les persones que ja rebien suports de les entitats socials per a l’habitatge"

1. Ja ha passat el primer any de Covid-19 i aquesta ha agreujat encara més l'emergència habitacional que ja existia abans de la pandèmia. Amb quines dificultats d’habitatge s’estan trobant les entitats de COHABITAC? I quin està sent el vostre paper com a federació experta i de referència en aquest àmbit?

Les seqüeles de la inseguretat en l’habitatge en la salut dels infants

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància, i la pandèmia del Covid-19 ha agreujat les condicions de vida d’infants i famílies en situació de vulnerabilitat. Ho assegura l’informeHabitatge, infància i salut’, de l’Observatori de Promoció de la Infància de la Fundació Pere Tarrés.

Jornada 'Habitatge, salut i infància'

L’habitatge és un dels indicadors més sensibles a la pobresa i l’exclusió social en la infància. Una situació crítica que s'ha agreujat amb l'arribada de la pandèmia. Molts nens i nenes viuen en pisos compartits, han patit desnonaments i han hagut de canviar de casa diversos cops durant aquestes mesos. En quines condicions viuen aquests infants? Com afecta aquesta situació a la seva salut física i mental? Què podem fer per donar resposta a aquesta problemàtica? 

 

PROGRAMA

Ens sumem a la campanya estatal #IniciativaLeyVivienda 

La Taula del Tercer Sector és una de les organitzacions impulsores de #IniciativaLeyVivienda, una campanya estatal de mobilització ciutadana impulsada per diverses entitats i moviments socials, sindicats i altres agents. L’objectiu és aconseguir una llei estatal que garanteixi veritablement el dret a l’habitatge, tenint en compte que el govern espanyol està preparant l’anomenada Ley Por el Derecho a la Vivienda. 

ECAS reclama més inversió social i polítiques públiques transformadores

ECAS reclama més inversió social i un enfocament menys pal·liatiu i més transformador de les polítiques públiques. Ho fa en el seu document 'Reflexions en l'àmbit de les polítiques socials', en relació a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer. La pandèmia ha impactat sobre una societat fràgil i polaritzada, com alertava l'informe INSOCAT 'Una societat entre crisis'. I ho ha fet de manera estratificada: joves, dones i persones migrades han tornat a ser les més afectades.