Comunicació

Decàleg imprescindible per a portaveus: eines per comunicar en públic

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza la formació 'Decàleg imprescindible per a portaveus: eines per comunicar en públic' el pròxim 29 de maig de 10h a 11:30h online.

Aquesta formació s'adreça a professionals que han d'intervenir en debats, que són cridats a entrevistes o que han de donar una conferència de premsa.

Incorpora la transparència a la teva entitat

La transparència és una obligació legal, però també és imprescindible per reforçar la confiança de la ciutadania i les institucions públiques i privades en la feina diària de les entitats socials. El document recull, de manera pràctica i útil, quins són els principals passos per incorporar la transparència a les organitzacions del tercer sector: identificació, finalitats i marc legal, òrgans de govern i gestió, activitats, economia i participació. 

Procediment exprés d'autoavaluació i millora de la transparència

El manual 'Procediment exprés', elaborat a través del projecte TransparEnt de la Universitat Autònoma de Barcelona, promou la incorporació i millora de la transparència a les entitats sense ànim de lucre. Aquest procediment permet que cadascuna de les entitats socials pugui fer un diagnòstic de la transparència i la qualitat de la informació que ofereix a la seva pàgina web i com millorar-la. 

Comunicació i captació de fons per entitats del sector social

"Comunicació i captació de fons per a entitats del sector social" és una formació que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social per adquirir habilitats essencials en les àrees de comunicació digital, xarxes socials i captació de fons, amb un enfocament especial en la perspectiva de gènere, la no discriminació i la sostenibilitat. 

L'acció formativa tindrà lloc els dies 13 de desembre, 10, 17, 24 i 31 de gener, i 7 de febrer de 9 a 14h a la seu de la FCVS (Avinguda de les Drassanes, 3. 08001 Barcelona).

L'objectiu és:

Formació 'Comunicar amb inclusivitat i perspectiva de gènere'

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza la formació 'Comunicar amb inclusivitat i perspectiva de gènere' que tindà lloc el 31 d’octubre de 10 a 12h en format online a través de Zoom. L’acció formativa és a càrrec de la periodista Sílvia Llombart, consultora en comunicació especialitzada en digital i perspectiva de gènere i sòcia de la cooperativa la Sembra - agència de comunicació social.

Jornada 'Comunicació antiestigma'

La Comissió d'Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CAPEP) d'ECAS organitza una jornada sobre la comunicació antiestigma. Es tracta d'una jornada matinal sobre bones praxis que tindrà lloc el dimarts 12 de desembre, de 12h a 14h, al Hub Social (C/Girona 34, interior. 08010 Barcelona). L'objectiu és determinar què entenem per una comunicació antiestigma i què cal tenir present per parlar sobre les realitats en l’àmbit penitenciari sense caure en discursos estigmatitzadors.

Organitzacions socials s’uneixen en la campanya #QueNoTenganyin per frenar els discursos d’odi

Confederacions i federacions d’entitats socials com la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, a més de la Fundació Ficat, han llançat la campanya de denúncia “#QueNoTenganyin” amb la finalitat de desmentir rumors i missatges d’

4t Cicle de Comunicació Social 'Explota el potencial del butlletí digital de la teva entitat per guanyar subscriptors'

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza una nova sessió del 4t Cicle de Comunicació Social el pròxim 29 de juny sota el títol ‘Explota el potencial del butlletí digital de la teva entitat per guanyar subscriptors’. En aquest cas, s’aprofundirà en com crear i gestionar newsletters com a eines per acostar-se al públic i quins continguts s’han de generar per aconseguir la difusió que volem.