Notícies entitats sòcies

Neix LabDincat

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, i Granés Fundació, entitat que treballa en l’àmbit de la discapacitat, els joves i la formació, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar el laboratori d’idees de referència (LabDincat) sobre la discapacitat intel·lectual a Catalunya.

La FECEC urgeix a tornar a la normalitat en l’atenció oncològica

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) reclama al nou executiu català que centri els esforços a tornar, com més aviat millor, a la normalitat en l’atenció oncològica. A Catalunya el càncer és una de les principals causes de mort per malaltia. La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat retards en les proves diagnòstiques i en el funcionament dels programes de cribatge poblacional que repercuteixen amb un possible impacte negatiu en el seu pronòstic.

ECAS reclama agilitat en les actuacions del nou Govern

ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) reclama “agilitat” en les actuacions del nou Govern, però també “concreció” en els increments de la inversió social. Per a l’entitat, cal assegurar que els 700 milions d’euros del pla de rescat social “no queden tan sols en una declaració d’intencions i es concreten en polítiques i actuacions també estructurals”.

"El Govern ha de posar al centre les famílies i la infància"

La Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència (FEDAIA) demana que la distribució dels fons europeus i les polítiques socials de l'executiu català situïn al centre les famílies, la infància i l'adolescència en risc de vulnerabilitat perquè la Covid-19 ha impactat de ple en aquests col·lectius. La situació és més alarmant en les famílies monoparentals femenines i en les migrades en situació administrativa irregular

Dincat urgeix al Govern a accelerar el procés de vacunació 

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) reclama al Govern que acceleri la vacunació no només en els espais residencials sinó també, en els Centres Especials de Treball i entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment infants petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la Covid-19.

Creu Roja Catalunya insereix laboralment 1.690 persones

Durant l’any passat, la Creu Roja ha atès un total 13.359 persones a través dels programes d’ocupació i del Pla Creu Roja Respon que l’entitat va posar en marxa el mes de març passat per fer front a l’impacte de la Covid-19. Les dones representen el 63% de les persones que han rebut suport en l’àmbit laboral. Malgrat el context de pandèmia, un total de 1.696 persones que han pres part en els itineraris integrals d’inserció han aconseguit incorporar-se al mercat de treball i s’han pogut signar 3.393 contractes.

1 de cada 4 famílies tenen tots els seus membres sense feina

L’informe ‘Tercera Onada de l’impacte de la crisi de la COVID-19 en les llars ateses per Càritas Diocesana de Barcelona’, elaborat a partir de més de 600 enquestes realitzades a persones ateses per l’entitat, apunta que 6 de cada 10 persones acompanyades no tenen una feina digna, sigui perquè no en troben (43,8%), o perquè es veuen abocades a treballar en el mercat informal (20%). Així mateix, el 25% de les famílies ateses per Càritas Barcelona tenen tots els seus membres sense feina