Participació i societat civil

L'Agenda Rural de Catalunya: per què les entitats socials en formem part?

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una de les 30 organitzacions que formen part de l'Agenda Rural de Catalunya, un full de ruta per identificar les necessitats i els reptes del territori amb la finalitat de garantir les condicions de vida i el desenvolupament sostenible, el benestar social, la protecció del medi ambient i la cooperació i interconnexió entre el món rural i les àrees urbanes

Les entitats socials defensen la Llei del Tercer Sector Social al Parlament i reclamen que s’acceleri la seva aprovació

Les organitzacions representatives del sector, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, han tancat la fase de compareixences de la tramitació de la Llei del Tercer Sector Social al Parlament de Catalunya. 

Defensem la Llei del Tercer Sector Social al Parlament

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, com a organitzacions representatives del sector, i la Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector Social han comparegut a la sessió de la ponència de la proposició de Llei del Tercer Sector Social al Parlament per defensar l’aprovació d’aquest marc legal i respondre les preguntes dels grups parlamentaris. 

"Ni tots els elements dels drets socials són cars ni els drets civils i polítics surten gratis"

El 10 de desembre de 1948, tot just fa 75 anys, les Nacions Unides aprovaven la Declaració Universal dels Drets Humans. Des d’aleshores, el món ha canviat molt, però l’exigència del compliment d’aquests drets es manté encara vigent. Mentre això passa, però, la societat civil organitzada, l’acadèmia i altres sectors socials, han continuat conceptualitzant i reclamant nous drets que consideren que haurien de ser inherents a les persones: els Drets Humans Emergents.

Posa't en marxa i trenca els límits: cursa 'En marxa per la paràlisi cerebral'

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) anuncia l’obertura de les inscripcions per a la 11a edició de la cursa solidària 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral'. Aquest esdeveniment, que se celebrarà el diumenge 8 d'octubre, tindrà el seu punt d'inici i final a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat del districte de Les Corts de Barcelona.

Es convoquen els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023

El Grup Social ONCE ha convocat a Catalunya els Premis Solidaris 2023 que reconeixen aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes, projectes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una labor solidària que promou la inclusió, l'autonomia personal, l'accessibilitat universal i la vida autònoma