Participació i societat civil

FATEC exigeix a les entitats bancàries que no aïllin a les persones grans 

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) se suma a la reivindicació de la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA) que exigeix a les entitats bancàries que "eliminin l'edatisme en el tracte a les persones grans". A causa del tancament d'oficines per reduir costos, els bancs estan reduint els serveis presencials que presten, el que està comportant un greu perjudici a la gent gran d'edat més avançada i a aquelles que tenen més dependència.

2es Jornades d'esport inclusiu Fòrum Esport

Fòrum Salut Mental i Addiccions organitza les 2es Jornades d'esport inclusiu Fòrum Esport, que tenen lloc el 27 de novembre al Poliesportiu Camp de Ferro a Barcelona.

Aquestes jornades esportives són obertes a tot tipus d’entitat social, de salut, esportiva, etc. i a la ciutadania en general. L'objectiu és visualitzar i fomentar la integració, a través de l’esport, els col·lectius de persones afectades per problemes de salut mental, addicions i discapacitats.

ECOM reivindica el llenguatge inclusiu i rebutja les etiquetes discriminatòries envers les persones amb discapacitat

La Federació ECOM, el moviment associatiu impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica, llança una campanya de comunicació amb l’objectiu de rebutjar l’ús d’etiquetes discriminatòries per referir-se a les persones amb discapacitat i per reclamar el seu tractament com a persones de ple dret que són.

La Taula del Tercer Sector denuncia la vulneració del dret a la participació política dels col·lectius en exclusió social

Avisa que "no es pot parlar d'una inclusió real" perquè encara hi ha obstacles que dificulten clarament que les persones amb discapacitat, les estrangeres en situació administrativa irregular, sense llar, les privades de llibertat, la gent gran i els infants i adolescents puguin exercir aquest dret fonamental. Reclama a les administracions que “exerceixin la seva responsabilitat” i que “tinguin la valentia i la voluntat política” per posar fi a aquesta discriminació.
 

Les barreres a la participació política: una qüestió de democràcia i cohesió

El dossier repassa les barreres que tenen les persones amb discapacitat, les persones estrangeres en situació administrativa irregular, les que no tenen llar, les privades de llibertat, els infants i els adolescents i les persones grans per accedir a la participació política, unes dificultats que impedeixen que siguin ciutadanes de ple dret.