Participació i societat civil

La Taula del Tercer Sector denuncia la vulneració del dret a la participació política dels col·lectius en exclusió social

Avisa que "no es pot parlar d'una inclusió real" perquè encara hi ha obstacles que dificulten clarament que les persones amb discapacitat, les estrangeres en situació administrativa irregular, sense llar, les privades de llibertat, la gent gran i els infants i adolescents puguin exercir aquest dret fonamental. Reclama a les administracions que “exerceixin la seva responsabilitat” i que “tinguin la valentia i la voluntat política” per posar fi a aquesta discriminació.
 

Les barreres a la participació política: una qüestió de democràcia i cohesió

El dossier repassa les barreres que tenen les persones amb discapacitat, les persones estrangeres en situació administrativa irregular, les que no tenen llar, les privades de llibertat, els infants i els adolescents i les persones grans per accedir a la participació política, unes dificultats que impedeixen que siguin ciutadanes de ple dret. 

Infància i comunitat

La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL organitza el webinar 'Infància i Comunitat', que tindrà lloc el 10 de juny a les 18h. El webinar abordar fins a quin punt els nens, nenes i adolescents són part reconeguda dins de la comunitat i quina és la participació i els processos participatius que s'impulsen a favor de l'empoderament de la infància i adolescència.

Dincat denuncia al Síndic de Greuges discriminació cap a les persones amb discapacitat en la votació

Dincat, la federació que representa el sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha presentat una queixa formal davant del Síndic de Greuges per denunciar la vulneració del dret a la no discriminació de les persones amb discapacitat per part de la Junta Electoral Central en el procés de votació.