Participació i societat civil

Llegeix el nou dossier 'Catalunya Social' sobre els discursos d'odi i l'impacte social de l'extrema dreta

Després dels darrers resultats de les eleccions catalanes i europees, on s’ha evidenciat l’auge de l’extrema dreta en l'àmbit europeu, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya assumeix el seu compromís envers els discursos d’odi des d’un enfocament basat en els drets humans.

La Taula del Tercer Sector referma el seu compromís per desarticular els discursos d’odi i reivindica el paper de les entitats socials davant l’auge de l’extrema dreta

“El que ha passat en les darreres eleccions europees i catalanes no ha estat un tsunami de l’extrema dreta, però és una marea, creixent i contínua, que està normalitzant la presència institucional de posicions polítiques basades en l’odi i l’assenyalament quan les idees que promouen no són, en cap cas, acceptables des d’una perspectiva de drets humans” afirma Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

Rècord històric: 15.000 persones caminen la Magic Line SJD

La Magic Line SJD, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, ha celebrat la seva 11a edició amb unes dades rècord de participació. 15.000 persones han omplert els carrers per reivindicar que un món millor és possible. Cada cop suma més territoris i, en aquesta edició, s’ha celebrat a Barcelona, Lleida, Mallorca, Múrcia i les Palmas de Gran Canària. Sota el lema Som el que compartim, la Magic Line camina cada any amb l’objectiu de sensibilitzar i captar fons per a projectes socials i solidaris.

"És impossible desenvolupar i consolidar polítiques socials de lluita contra la pobresa, exclusió i desigualtats, garantir la sostenibilitat de les entitats i millorar les condicions laborals de les treballadores amb legislatures inestables i curtes"

Afirma que avançar la finalització de la legislatura, just quan s’han de consolidar polítiques i mesures clau, és un desencert. Adverteix que, estan en risc o decauen, iniciatives i normatives de reforç del sistema de drets i protecció social: el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a Catalunya, l’Estratègia de Lluita contra la Pobresa Infantil, la proposició de llei per erradicar el sensellari

Últims dies per participar en la Magic Line

La Magic Line, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, torna el 17 de març en la seva 11a edició i proposa més de 25 rutes per tot el territori (12 a Barcelona, 3 a Lleida i Tremp i 10 a la resta de l’Estat). Enguany aquesta cita torna als orígens i a la seva essència i recupera el seu format original. La festa final serà a la plaça de la Catedral de Barcelona des de les 12h fins a les 18h amb música en viu, xanquers, teatre de carrer i animacions i per agafar forces hi haurà una botifarrada solidària.

Per què la Llei del Tercer Sector Social és essencial per a les persones i el país?

El Parlament de Catalunya està tramitant la proposició de Llei del Tercer Sector Social, presentada el maig del 2022 per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya. 

La fase de compareixences ha finalitzat i ara és a la fase d’esmenes al text registrat. La Taula i La Confederació defensem que aquesta llei és essencial per a les persones i per al país i que comptar amb aquest marc legal és urgent, necessari, oportú i viable

L'Agenda Rural de Catalunya: per què les entitats socials en formem part?

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una de les 30 organitzacions que formen part de l'Agenda Rural de Catalunya, un full de ruta per identificar les necessitats i els reptes del territori amb la finalitat de garantir les condicions de vida i el desenvolupament sostenible, el benestar social, la protecció del medi ambient i la cooperació i interconnexió entre el món rural i les àrees urbanes

Les entitats socials defensen la Llei del Tercer Sector Social al Parlament i reclamen que s’acceleri la seva aprovació

Les organitzacions representatives del sector, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, han tancat la fase de compareixences de la tramitació de la Llei del Tercer Sector Social al Parlament de Catalunya.