Participació i societat civil

Posa't en marxa i trenca els límits: cursa 'En marxa per la paràlisi cerebral'

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) anuncia l’obertura de les inscripcions per a la 11a edició de la cursa solidària 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral'. Aquest esdeveniment, que se celebrarà el diumenge 8 d'octubre, tindrà el seu punt d'inici i final a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat del districte de Les Corts de Barcelona.

Es convoquen els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023

El Grup Social ONCE ha convocat a Catalunya els Premis Solidaris 2023 que reconeixen aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes, projectes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una labor solidària que promou la inclusió, l'autonomia personal, l'accessibilitat universal i la vida autònoma

Com i per què integrar la cultura a la vostra entitat

Els dies 13 i 14 de setembre a les 10h, Apropa Cultura ha preparat el webinar 'Com i per què integrar la cultura a la vostra entitat. 14 coses que us pot interessar conèixer' amb Sonia Gainza, directora d'aquesta iniciativa que explicarà en només 30 minuts els beneficis que aporta la cultura als col·lectius en situació o risc d'exclusió social, els problemes que acostumen a dificultar-ne l'accés i les solucions pràctiques que aporta el projecte per trencar amb aquestes barreres d'accés a la cultura.

Cursa 'Posa't en marxa i trenca els límits'

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha obert les inscripcions per a l'11a edició de la cursa solidària 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral' amb el lema 'Posat' en marxa i trenca els límits'. Aquest esdeveniment, que se celebrarà el diumenge 8 d'octubre, tindrà el seu punt d'inici i final a l’avinguda de Sant Ramon Nonat del districte de Les Corts de Barcelona.

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Federació Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya criden a votar per defensar els drets socials davant l'avenç de l'extrema dreta

La campanya ‘Atura el retrocés, vota pels teus drets’ s’adreça sobretot a la gent jove per conscienciar-los de la importància del seu vot i perquè s’impliquin i siguin protagonistes de la defensa i lluita pels drets socials. Les dues plataformes alerten del risc real de pèrdua de drets en molts àmbits, amb situacions a casa nostra, arreu d’Europa i del món occidental que ja estan demostrant que aquesta és una tendència en auge de conseqüències nefastes.
 

Celebrem 20 anys per la defensa dels drets socials i l’enfortiment de les entitats socials catalanes

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha celebrat els seus 20 anys d’història amb un acte a la sala Paral·lel 62, que ha aplegat autoritats com el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, entre altres representants d’administracions públiques, institucions, ens, entitats i moviments socials, empreses i mitjans de comunicació.

"És imprescindible l'opinió i col·laboració de les entitats socials per defensar, protegir i garantir el dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació"

Fa una mica més d’un any, es posava en marxa l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació, l’ens responsable del desplegament de la Llei 19/2020 d’igualtat de tracte i no-discriminació i l’encarregat també de l’atenció i acompanyament a les víctimes de discriminació, entre moltes altres funcions. Entenem que quan es posen en marxa aquest tipus d’organismes, el primer any sempre és més costós degut a la necessitat de planificació, reorganització, disseny, etc., però què destacaríeu d’aquests primers mesos de funcionament?