Participació i societat civil

Coneix els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022

L'ONCE Catalunya ha lliurat els Premi Solidaris 2022 que reconeixen i premien aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de
comunicació i administracions que porten a terme una tasca solidària i que vetllen per la inclusió social de tota la ciutadania, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Així doncs, els i les premiades destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials de les persones que tenen més dificultats.

10 anys de 'En marxa per la paràlisi cerebral'

Després de dos anys marcats per la pandèmia, la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) té obertes les inscripcions de la 10a Cursa 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral', que té lloc el pròxim diumenge 9 d'octubre en el marc de la Festa Major de Les Corts. L’activitat compta amb el suport del Districte de Les Corts de Barcelona com a coorganitzador.

ONCE convoca a Catalunya els 'Premis Solidaris 2022'

ONCE Catalunya convoca el 'Premis Solidaris 2022' que reconeixen i premien aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una tasca solidària  que coincideixi amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector Social.

Nova convocatòria dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social

L’Ajuntament de Barcelona, amb l’impuls del Consell Municipal de Benestar Social, ha convocat l’edició 2021 dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social. Amb una dotació en conjunt de 40.000 euros, aquests guardons volen incentivar la informació de qualitat relacionada amb la ciutat de Barcelona, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació.

Impuls de la participació de la infància i la joventut en la governança de les entitats socials

El document recull deu idees força a tenir presents per a qualsevol entitat o servei que vulgui generar processos de participació amb infants i joves en relació a la governança i també vol ser un recull de bones pràctiques que facilitin accions encaminades a potenciar que la infància no només participi de les activitats que des de les diferents entitats s’ofereixen sinó que, a més, en formin part de les mateixes.

"Cada dia fan falta 1.000 donacions de sang perquè tots els pacients ingressats puguin rebre tractament"

Fa poc ha acabat una nova edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya amb el lema ‘Suma’t a la Generació Donant’.
El recompte final de donacions és de 8.521, però no s’han pogut assolir les previsions esperades. Com podem sensibilitzar i conscienciar la ciutadania perquè la resposta social no decaigui sobretot en aquests temps de pandèmia?