Participació i societat civil

Nova convocatòria dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social

L’Ajuntament de Barcelona, amb l’impuls del Consell Municipal de Benestar Social, ha convocat l’edició 2021 dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social. Amb una dotació en conjunt de 40.000 euros, aquests guardons volen incentivar la informació de qualitat relacionada amb la ciutat de Barcelona, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació.

Impuls de la participació de la infància i la joventut en la governança de les entitats socials

El document recull deu idees força a tenir presents per a qualsevol entitat o servei que vulgui generar processos de participació amb infants i joves en relació a la governança i també vol ser un recull de bones pràctiques que facilitin accions encaminades a potenciar que la infància no només participi de les activitats que des de les diferents entitats s’ofereixen sinó que, a més, en formin part de les mateixes.

"Cada dia fan falta 1.000 donacions de sang perquè tots els pacients ingressats puguin rebre tractament"

Fa poc ha acabat una nova edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya amb el lema ‘Suma’t a la Generació Donant’.
El recompte final de donacions és de 8.521, però no s’han pogut assolir les previsions esperades. Com podem sensibilitzar i conscienciar la ciutadania perquè la resposta social no decaigui sobretot en aquests temps de pandèmia?

FATEC exigeix a les entitats bancàries que no aïllin a les persones grans 

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) se suma a la reivindicació de la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA) que exigeix a les entitats bancàries que "eliminin l'edatisme en el tracte a les persones grans". A causa del tancament d'oficines per reduir costos, els bancs estan reduint els serveis presencials que presten, el que està comportant un greu perjudici a la gent gran d'edat més avançada i a aquelles que tenen més dependència.

2es Jornades d'esport inclusiu Fòrum Esport

Fòrum Salut Mental i Addiccions organitza les 2es Jornades d'esport inclusiu Fòrum Esport, que tenen lloc el 27 de novembre al Poliesportiu Camp de Ferro a Barcelona.

Aquestes jornades esportives són obertes a tot tipus d’entitat social, de salut, esportiva, etc. i a la ciutadania en general. L'objectiu és visualitzar i fomentar la integració, a través de l’esport, els col·lectius de persones afectades per problemes de salut mental, addicions i discapacitats.