Joventut

Pere Tarrés atorga 13.000 beques i ajuts a infants en situació vulnerable

Les crisis econòmiques i socials que hem viscut els últims anys han passat factura a les famílies en situació de més vulnerabilitat, com ho evidencien les recents dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, segons les quals el 24% de la població de Catalunya i el 28% dels menors de 16 anys es troben en risc de pobresa o exclusió social. Aquesta precarització de les condicions de vida de moltes llars ha acabat repercutint en infants i joves. 

Pere Tarrés engega la campanya ‘Nadal solidari’ per impulsar programes socials i educatius

La Fundació Pere Tarrés destaca que el 24% de la població de Catalunya i el 28% dels menors de 16 anys es trobaven el 2022 en risc de pobresa o exclusió social, dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya. Per això, l’entitat ha posat en marxa un any més la campanya ‘Nadal solidari’. L'objectiu és aconseguir donatius en benefici dels prop de 6.000 infants amb dificultats socioeconòmiques que la fundació acompanya cada tarda en els 85 centres socioeducatius i centres oberts que formen part de la seva xarxa arreu de Catalunya i les Illes Balears.

Creu Roja Joventut necessita 75.000 jocs i joguines per a la infància en risc d’exclusió social

La crisi derivada de la inflació de preus ha empitjorat la situació de moltes famílies que travessen grans dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a l’alimentació, l’habitatge, l’energia i el transport. En aquest context, el dret al joc passa a un pla secundari per a les famílies, que prioritzen l’adquisició de productes de primera necessitat. Per això, aquesta campanya esdevé crucial per garantir el dret que aquests nens, nenes i joves accedeixin al joc.

La Fundació Pere Tarrés dona a conèixer 12 infants i joves que han impulsat lluites que han canviat el món

La història ha situat el paper dels infants i joves en un segon pla, i sovint els poders públics no han tingut en compte l’opinió d’aquesta franja d’edat a l’hora de dissenyar les seves polítiques ni tampoc se’ls ha considerat sempre un agent social actiu. 

Beneficis del lleure educatiu i l'acció sociocultural per al benestar emocional i la salut mental d'adolescents i joves

La Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Fundació Pere Tarrés organitza aquesta jornada el dimarts 7 de novembre de 9:30 a 13:30h per reflexionar sobre els beneficis socioemocionals i educatius que el lleure aporta a adolescents i joves amb malaltia mental i com a factor de desenvolupament personal i de promoció social. També es presentaran experiències que s'estan duent a terme per part d'entitats i institucions socials i de la salut, que ofereixen propostes d'oci i acció sociocultural als adolescents i joves. 

Jornada anual de l’Educació 360

Educació 360 impulsa la 5a edició de la seva Jornada anual que, amb el suport de Diplocat, donarà a conèixer experiències d’educació a temps complet de Portugal, Alemanya, França i l’Uruguai. 


A més, la jornada vol posar les bases per avançar cap a una política d’educació a temps complet a Catalunya i  crear un espai d’intercanvi d’experiències diverses d’arreu del país i d’experimentació amb noves eines i laboratoris.