Joventut

Un còmic il·lustrat dona veu a la joventut extutelada 

Creus que amb 18 anys ja es tenen les eines i l'experiència suficient per tenir una vida completament autònoma? Això és el que han d’afrontar milers de joves cada any quan arriba el seu divuitè aniversari. La joventut extutelada es veu obligada a deixar els centres on resideixen i començar una nova etapa sense tenir el suport amb què fins a aquest moment comptaven. 

Les entitats de lleure educatiu demanen la represa de l’activitat 

El PROCICAT, dirigit pels departaments de Salut i Interior, ha revisat les mesures de prevenció i control vigents en l’actual context de la Covid-19 i ha decidit que es puguin reprendre les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu, però només aquelles que es dirigeixen a infants que es troben en les etapes d’educació infantil i primàri

FEDAIA condemna l’atac a un centre de protecció de menors a Torredembarra

La Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) entén que l’atac a un centre de protecció de menors a Torredembarra és “indiscriminat i motivat per prejudicis entorn les persones que s’hi acullen” i un “atemptat contra la seva casa i el seu lloc de vida”, el que representa una vulneració del seu dret a la intimitat. La federació recorda que no es pot oblidar que aquests espais defensen i protegeixen els drets d’adolescents i joves i se’ls acompanyen en l’itinerari d’emancipació. 

Última sessió del cicle de FEPA sobre joves extutelats

El Palau Macaya acollirà el pròxim 5 de juliol, a les 9.30 h, la sessió “Perspectiva i perspectives + 18. Una mirada internacional”, organitzada per la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), entitat de la Taula. Diversos especialistes participaran en la cloenda del cicle d’activitats orientades a crear espais de trobada i discussió entre administracions públiques, entitats del tercer sector, entorn acadèmic, empreses privades, professionals de la intervenció i joves extutelats.

Debat XVIII 'La precarietat laboral juvenil a Catalunya'

Per primera vegada, un informe d’aquestes característiques constata que els joves menors de 30 anys d’avui estan molt pitjor que els joves menors de 30 anys de l’any 2000 pel què fa a els nivells d’estudis, la remuneració mensual i els contractes formalitzats. La Taula del Tercer Sector alerta que actualment, les ofertes de treball adreçades a les persones joves es caracteritzen per la temporalitat, la parcialitat involuntària, la sobrequalificació, els baixos salaris i inexistent protecció social, configurant un model d’ocupació precària amb una pèrdua de