Joventut

La salut mental en el jovent: en estat d’emergència

La Federació Salut Mental de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) han presentat la radiografia 'La situació de salut mental en el jovent català', un informe que constata una situació d’emergència juvenil en matèria de salut mental: 1 una de cada 7 persones joves pateix un problema de salut mental i les persones entre els 18 i els 34 anys són les que més visites fan a centres i serveis de salut mental.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aprova una nova estructura organitzativa

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha ratificat la renovació dels Estatuts en la seva 46a Assemblea General Ordinària (AGO), sota el lema 'Som llavor de canvi'. 700 joves voluntaris d’arreu del territori català han participat en l’acte, un dels principals espais de decisió dels caps (monitors voluntaris) que formen part de l'entitat. Amb l’aprovació de la modificació estatutaria, l’entitat actualitza el model de governança democràtica, el mètode pedagògic, i la definició i valors de l’entitat.

Oci, adolescents i joves al món post-pandèmic. Una aproximació des del món local

Aquesta jornada vol explorar el paper que l’oci educatiu té en el benestar dels joves i en la qualitat de les xarxes relacionals. També, analitzar la funció de l’oci com a escenari ple de possibilitats per als joves que trien convertir-se en agents transformadors del teixit social dels pobles i ciutats on viuen.

Foro de discusión y reflexión sobre las políticas públicas y estrategias en materia de juventud

El proper dijous 15 de setembre, EAPN-ES organitza el Fòrum de discussió i reflexió sobre les polítiques públiques i estratègies en matèria de joventut, en horari de 10:00 ha 12:15 h. L'activitat se celebrarà en modalitat telemàtica. Les darreres crisis socioeconòmiques han impactat greument sobre la població jove, amb un empitjorament en el seu benestar econòmic i social.

Fòrum juvenil de participació: 'El presente y el futuro de la Juventud en España'

El proper 7 de juny, València acollirà el Fòrum juvenil de participació: 'El presente y el futuro de la Juventud en España', organitzat per EAPN-ES en col·laboració amb la seva xarxa territorial EAPN CV - Xarxa per la Inclusió. La trobada es celebrarà a la Sala Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània de 9:30 a 14:00 h.

En marxa la campanya anual de la Pere Tarrés de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa un any més ‘Cap infant sense colònies’, la campanya solidària de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable. L’any passat, va batre un rècord en becar les activitats d’estiu de 5.249 infants. Aquest any, la crisi social i econòmica que s’arrossega de la pandèmia ha provocat que la situació de moltes de les famílies becades s’hagi agreujat, raó per la qual la fundació té previst incrementar les beques en un 10 % respecte la xifra anterior.