Joventut

Fòrum juvenil de participació: 'El presente y el futuro de la Juventud en España'

El proper 7 de juny, València acollirà el Fòrum juvenil de participació: 'El presente y el futuro de la Juventud en España', organitzat per EAPN-ES en col·laboració amb la seva xarxa territorial EAPN CV - Xarxa per la Inclusió. La trobada es celebrarà a la Sala Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània de 9:30 a 14:00 h.

En marxa la campanya anual de la Pere Tarrés de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable

La Fundació Pere Tarrés posa en marxa un any més ‘Cap infant sense colònies’, la campanya solidària de beques d’estiu per a infants en situació vulnerable. L’any passat, va batre un rècord en becar les activitats d’estiu de 5.249 infants. Aquest any, la crisi social i econòmica que s’arrossega de la pandèmia ha provocat que la situació de moltes de les famílies becades s’hagi agreujat, raó per la qual la fundació té previst incrementar les beques en un 10 % respecte la xifra anterior.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya treballa les propostes del nou model d'entitat

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha tornat a celebrar l’Emboliquem La TroCa, la primera gran trobada de cap de setmana des de l’inici de la pandèmia, sota el lema ‘Canviem per canviar el món’. Al voltant d’uns 500 joves voluntaris de tot el territori català, entre caps i responsables associatius, han acudit a Sant Celoni per gaudir d’un cap de setmana ple de reflexions, activitats i escoltisme. La trobada s’ha organitzat amb format acampada en un entorn natural.

1r Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural

La Fundació Pere Tarrés, en col·laboració amb la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull, presenta el 1r Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural. L'esdeveniment se celebrarà els dies 3 i 4 de novembre a Barcelona.

Els casals d'estiu, una oportunitat 360

Durant la trobada, es parlarà de les condicions necessàries perquè els casals d'estiu esdevinguin un servei de política educativa municipal de qualitat, i de com garantir una oferta coordinada i connectada amb el territori per afavorir aprenentatges de qualitat per als infants i joves.

També es reflexionarà sobre com contrubuir a implantar els casals d'estiu com un servei de política pública municipal i d'educació connectant agents educatius a favor de l'equitat.

Fundesplai posa en marxa programes d'inserció sociolaboral per a joves de 16 a 29 anys

Un any més, el Departament d’Acció Social i Educativa de Fundesplai desenvolupa diferents projectes d’inserció sociolaboral per a persones joves. La finalitat és l’acompanyament d’un procés d’aprenentatge i orientació que ajudi a les persones joves a incrementar les possibilitats d’inserció laboral d’una forma socialment activa, i que els hi permeti dirigir les seves trajectòries professionals i vitals amb garanties d’èxit.

Desocupació juvenil

L’atur juvenil i el seu reflex en les condicions laborals de les persones joves és un fenomen estructural. És un problema social de primer ordre i, alhora, constitueix una seriosa amenaça que posa en perill l'anhelada trajectòria de creixement estable i sostenible del nostre sistema econòmic.