Economia Social i Solidària

Impulsem la creació de coalicions entre entitats, universitats, administracions públiques i empreses

La Taula del Tercer Sector Social ha celebrat la 1a jornada d’aliances amb el títol "Afavorir la creació de coalicions amb el tercer sector per la millora social, democràtica i del territori”. Més de 80 persones s’hi han donat cita, entre les quals, una bona representació de més d’una cinquantena d’entitats, administracions públiques, universitats i grups de recerca i també del sector mercantil.

Congrés del Cooperativisme de Catalunya: Evitem el Col·lapse

En motiu del 125è aniversari de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, es celebrarà el Congrés del Cooperativisme de Catalunya, que reunirà més d’un miler de cooperativistes i agents polítics, econòmics i socials per pensar en el present del cooperativisme català i projectar-nos cap al futur. Presentarà històries de persones que han apostat pel cooperativisme, experiències pràctiques i espais de networking.

Apunta't a la Febrerada 2024

Torna La Febrerada, la trobada i festa de les entitats de l'economia social i solidària a Barcelona, que se celebrarà el proper divendres 2 de febrer. L'acte aplegarà de nou a totes les entitats adherides a l'Estratègia de l'#ESSBCN2030 i a les persones properes a l'ecosistema de l'ESS de la ciutat de Barcelona. En aquesta segona edició, La Febrerada estarà dividida en dos espais diferenciats:

La Febrerada

El 2 de febrer tindrà lloc la segona edició de La Febrerada, la trobada festiva i de reflexió de l’economia social i solidària (ESS) de Barcelona. L’objectiu és generar un espai de trobada de diferents iniciatives per compartir reptes i avançar en la consolidació de l’ESS de manera coordinada i, alhora, visibilitzar que aquest ecosistema ja és una realitat a la ciutat.

La Taula del Tercer Sector Social demana que s’acceleri l’aprovació d’un marc legal que reguli les entitats socials catalanes

La Llei del Tercer Sector Social s’està tramitant al Parlament des de fa un any i mig; la Llei de l’Economia Social i Solidària està pendent que el Govern l’aprovi i l’enviï al Parlament i la Generalitat també està treballant en un nou marc normatiu que agilitzi i enforteixi el sistema de col·laboració entre l’administració i les entitats i agents socials prestadors de serveis.

29-N: Jornada 'Les perspectives catalanes i europees de l'economia social'

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i la Confederació de Cooperatives de Catalunya organitza 'Les perspectives catalanes i europees de l'economia social', una jornada que se celebra el pròxim dimecres 29 de novembre de 10 a 12h en format híbrid. Per assistir-hi presencialment, cal contactar amb