Economia Social i Solidària

8a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

En el marc de les Festes de Nadal, l'Ajuntament de Barcelona organitza la 8a edició de la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària, sota el lema 'Teixim les vides que necessitem'.

És un espai perquè organitzacions de l'economia social i solidària de la ciutat comtal donin a conèixer la seva missió, visibilitzin els seus productes i puguin fer de contrapès en aquesta època de l'any en què el consum s'eleva notablement.

Del 16 al 30 de desembre a la plaça Catalunya de Barcelona.

Com s'està implementant el Pla d’Acció Europeu per a l’Economia Social?

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza els pròxims 26 i 27 de setembre una nova missió a Brussel·les per reforçar la participació de les entitats socials catalanes a la Unió Europea. A banda de promoure l'enxarxament amb federacions del tercer sector europeu, també servirà per aprofundir en la implementació del Pla d'Acció Europeu per a l'Economia Social.

L'Economia Social a Espanya i a Europa: reptes i oportunitats per al Tercer Sector Social

La Confederació organitza una nova sessió emmarcada dins el cicle "Apunts654C. Els imperdibles de La Confederació". Es tracta de la conferència "L'Economia Social a Espanya i a Europa: reptes i oportunitats per al Tercer Sector Social", que es celebrarà el proper 31 de març de 2022, de 9:30 a 10:45h, a través de la platafroma Zoom.

ECOM publica cinc guies pràctiques per reforçar els valors de l’Economia Social i Solidària 

La Federació ECOM, el moviment associatiu impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica, llença una sèrie de guies pràctiques sobre la pertinença a l’Economia Social i Solidària (ESS). La campanya, que compta amb el lema “SomiFemESS”, vol ajudar a les entitats federades a ECOM a treballar aquesta identificació, així com promoure que la societat també els hi identifiqui.

FESC 2021

10 anys de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya, organitzada per la XES. Tindrà lloc del 18 al 24 d'octubre en format híbrid (presencial  a la Fabra i Coats) i virtual. Aprofitant el desè aniversari, és moment de fer balanç i mirar cap al futur. Per això, la FESC servirà per reflexionar a partir de preguntes que poden ser clau per avançar en els pròxims 10 anys.

  • Intercooperació. 
  • Sostenibilitat de la vida. 
  • Impacte social. 
  • Coneixement obert.
  • Transformació. 

L’economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida

Com ha de ser la futura Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya? Com avancem cap a un model d’Economia per la Vida? Quin ha de ser el paper del municipalisme per promoure l’ESS? En definitiva, quins són els reptes de l’ESS per als propers anys? L’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) organitza una jornada de reflexió sobre aquestes i altres qüestions sota el títol 'L’economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida'. Durant la trobada es presentarà l’estudi 'L’impacte de la covid19 a l’economia social i solidària'.