Economia Social i Solidària

Apunta't a la Febrerada 2024

Torna La Febrerada, la trobada i festa de les entitats de l'economia social i solidària a Barcelona, que se celebrarà el proper divendres 2 de febrer. L'acte aplegarà de nou a totes les entitats adherides a l'Estratègia de l'#ESSBCN2030 i a les persones properes a l'ecosistema de l'ESS de la ciutat de Barcelona. En aquesta segona edició, La Febrerada estarà dividida en dos espais diferenciats:

La Febrerada

El 2 de febrer tindrà lloc la segona edició de La Febrerada, la trobada festiva i de reflexió de l’economia social i solidària (ESS) de Barcelona. L’objectiu és generar un espai de trobada de diferents iniciatives per compartir reptes i avançar en la consolidació de l’ESS de manera coordinada i, alhora, visibilitzar que aquest ecosistema ja és una realitat a la ciutat.

La Taula del Tercer Sector Social demana que s’acceleri l’aprovació d’un marc legal que reguli les entitats socials catalanes

La Llei del Tercer Sector Social s’està tramitant al Parlament des de fa un any i mig; la Llei de l’Economia Social i Solidària està pendent que el Govern l’aprovi i l’enviï al Parlament i la Generalitat també està treballant en un nou marc normatiu que agilitzi i enforteixi el sistema de col·laboració entre l’administració i les entitats i agents socials prestadors de serveis.

29-N: Jornada 'Les perspectives catalanes i europees de l'economia social'

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i la Confederació de Cooperatives de Catalunya organitza 'Les perspectives catalanes i europees de l'economia social', una jornada que se celebra el pròxim dimecres 29 de novembre de 10 a 12h en format híbrid. Per assistir-hi presencialment, cal contactar amb 

8a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

En el marc de les Festes de Nadal, l'Ajuntament de Barcelona organitza la 8a edició de la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària, sota el lema 'Teixim les vides que necessitem'.

És un espai perquè organitzacions de l'economia social i solidària de la ciutat comtal donin a conèixer la seva missió, visibilitzin els seus productes i puguin fer de contrapès en aquesta època de l'any en què el consum s'eleva notablement.

Del 16 al 30 de desembre a la plaça Catalunya de Barcelona.

Com s'està implementant el Pla d’Acció Europeu per a l’Economia Social?

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza els pròxims 26 i 27 de setembre una nova missió a Brussel·les per reforçar la participació de les entitats socials catalanes a la Unió Europea. A banda de promoure l'enxarxament amb federacions del tercer sector europeu, també servirà per aprofundir en la implementació del Pla d'Acció Europeu per a l'Economia Social.