04/02 Debat 'Catalunya Social' sobre justícia restaurativa

Imprescindible inscripció prèvia.

Content
Esquerra
El pròxim dimarts 4 de febrer a les 9:30h a l'Ateneu Barcelonès (C/de la Canuda, 6. Barcelona) se celebra un nou debat del cicle 'Catalunya Social' organitzat per la Taula del Tercer Sector en col·laboració amb el Diari Ara i el mateix Ateneu Barcelonès. El títol del debat és 'Justícia restaurativa. Una resposta al conflicte més humana, inclusiva i transformadora' i serà moderat per Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara.
 
La presentació del dossier, que porta el mateix títol, anirà a càrrec d'Esther Giménez-Salinas, directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés - URL. El document explica què és la justícia restaurativa (origen, antecedents, principis bàsics, etc), se centra en desenvolupar l'objectiu de la justícia restaurativa (reparar el dany i restaurar la pau social) i en diverses pràctiques restauratives (la mediació, els cercles, les conferències restauratives, els panells d'impacte victimal, les trobades restauratives, etc), dóna dades sobre la mediació penal a Espanya i a Catalunya i també fa una sèrie de recomanacions. 
 
A continuació de la presentació del dossier, hi haurà un debat amb experts de les entitats socials:
■ Esther Gil, responsable Oficina de Projectes i coordinadora del Pis de Joves de la Fundació IRES i membre de la CAPEP d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social)
■ Xavier Badia, coordinador de voluntariat penitenciari de Justícia i Pau (Federació Catalana de Voluntariat Social)
■ Carles Bonete, responsable tècnic de l’àrea sociocomunitària a la Federació Salut Mental Catalunya
 
Imprescindible inscripció prèvia