21 persones amb discapacitat intel·lectual a l’Orquestra Simfònica

Compartiran escenari amb l’OSB i amb la Simfònica del Vallès.

Content
Esquerra

El passat 17 de febrer van començar els concerts del projecte 'Mosaico de Sonidos' que ha unit durant un any orquestres simfòniques i persones amb discapacitat intel·lectual per interpretar conjuntament una obra que s’estrena en temporada. A Catalunya s'han implicat en el projecte l’Orquestra Simfònica de Barcelona (OSB) i Nacional de Catalunya, que ha coordinat un grup de 21 persones amb discapacitat intel·lectual, i l’Orquestra Simfònica del Vallès, que n’ha coordinat 16.

En els concerts, les persones amb discapacitat intel·lectual estaran integrades en la formació. Algunes tocaran instruments no convencionals –caixes, tubs sonors que emeten notes al girar-los o colpejar-los– i d’altres instruments senzills. Com que la música ha estat creada a partir del conte de Saramago, el projecte també fomenta que els participants treballin una part actoral, de lectura, dansa, cant o arts plàstiques.

Les entrades a aquests concerts es poden comprar a taquilla o a través de les pàgines web d’ambdues orquestres a preus diferents en funció de la localitat.

"Mosaico de Sonidos" és un projecte sorgit per la iniciativa de l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques, en col·laboració amb Plena Inclusión i la Fundació BBVA, en què participen 14 orquestres simfòniques de l'Estat i 228 persones amb discapacitat intel·lectual de 8 federacions autonòmiques, entre elles la catalana. Es tracta d’un projecte que pretén promoure els drets i igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la seva participació en activitats musicals.

Les entitats membres de Dincat Federació (Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual) que han participat en aquest projecte són el Centre Ocupacional Bogatell, Sant Pere Claver Residència Tres Pins, Centre Ocupacional TEB, Taller Ocupacional Ariadna, Centre Ocupacional Finestrelles, Acidh, Atendis, Cipo, Xalest i Andi Sabadell.

Font: Social.cat

Dreta
Banner

Destacats