2.500 persones participen en ‘En Marxa per la Paràlisi Cerebral’

En aquesta 11a edició, la cursa de FEPCCAT s'ha consolidat com un referent de l'agenda solidària del país i un espai d’homenatge a totes les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i altres discapacitats.
 

Content
Esquerra

‘En marxa per la Paràlisi Cerebral’ és la cursa organitzada per la  Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), una prova solidària que, any rere any, exemplifica la plena igualtat d'oportunitats per al col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars.

Aquest esdeveniment és un acte destacat del programa de la Festa Major de les Corts i, més enllà de donar a conèixer la realitat de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, també vol ser una activitat lúdica totalment inclusiva, oberta a la ciutadania i que promogui la cohesió social. Aquest any, 1 de cada 10 persones participants tenia una discapacitat.

La cursa d’1 km, en el qual molts participants han participat caminant de manera festiva, ha sigut acompanyada pel grup de batucada inclusiva Tabalers de la Bota. Com a novetat d’enguany, l’acte ha sigut presentat per la comunicadora Laura Grau, del programa ‘Que no surti d’aquí’ de Catalunya Ràdio, i el cartell de la cursa ha estat protagonitzat per l’esportista Àlex Roca, que aquest març es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una marató.

La cursa és un acte festiu però, a la vegada, també reivindicatiu. La presidenta de la FEPCCAT, Mercè Batlle, ha aprofitat per reclamar un reforç de l’atenció precoç. “Aquesta etapa és clau per al neurodesenvolupament i l’estimulació que rebin els infants [amb paràlisi cerebral] durant aquest temps determinarà la seva autonomia al llarg de tota la vida” ha assegurat Batlle, que també ha remarcat la necessitat de tenir en compte el perfil d’alumnat amb grans necessitats de suport en la construcció d’un sistema educatiu inclusiu. “[Necessitem] més recursos, més treball interdepartamental i que el sistema sigui capaç d’aprofitar el coneixement de les entitats especialitzades que fa molts anys que treballem amb infants amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat”.

Dreta
Banner

Destacats