2ª reunió Pacte sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

S'han presentat 38 reptes i 276 mesures consensuades pels grups de treball.

Content
Esquerra
El president del COCARMI, Antonio Guillén Martínez, i representants de les diferents federacions que la integren, han participart en la segona reunió de la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, després que aquesta es constituís al juliol de l'any passat. La trobada ha estat encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. 
 
A la reunió s'han presentat 38 grans reptes i 276 mesures transversals i específiques consensuades pels diferents grups de treball, creats per abordar els grans temes del sector. 
Els representants de les diferents entitats del COCARMI han plantejat quines són les seves prioritats i reptes vinculats sobretot al compliment de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com l'accessibilitat i la mobilitat; la salut i els suports orientats a la comunitat, a la presa de decisions i a la vida independent; l'educació; la inserció laboral i la sostenibilitat i finançament del sistema. També se n'han presentat en relació a les llibertats civils i polítiques, la justícia, igualtat i dones i seguretat i protecció. 
 
Està previst que els treballs continuïn amb noves reunions dels grups per concretar les accions i, al juliol, es presentaria el document final de cada grup amb línies, reptes, objectius específics i accions, però també amb pressupost i calendari d’execució. A més, s’organitzarà un cicle de jornades participatives de cada grup de treball durant el mes de març/abril amb participació del teixit associatiu de primer (entitats d'atenció directa) i segon nivell (federacions) per recollir aportacions. D'altra banda, durant la trobada, també s'ha aprofitat per fer una crida als partits polítics catalans perquè aprovin els pressupostos de la Generalitat.
 
Dreta
Banner

Destacats