Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

Creu Roja Catalunya: 150 anys d'acció humanitària

La Creu Roja a Catalunya ha commemorat els 150 anys d'acció humanitària a casa nostra. Ho ha fet en un esdeveniment al Gran Teatre del Liceu en el qual han assistit més de 2.000 persones entre voluntariat, persones sòcies, personal laboral i empreses. L'acte ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització en el segle i mig d’història a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques.

ONCE convoca a Catalunya els 'Premis Solidaris 2022'

ONCE Catalunya convoca el 'Premis Solidaris 2022' que reconeixen i premien aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una tasca solidària  que coincideixi amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector Social.

El repte de l'habitatge a Barcelona en clau metropolitana

ECAS organitza la jornada 'El repte de l’habitatge a Barcelona en clau metropolitana', que té lloc el dimecres 20 de juny de 9 a 14:15h a l'Espai Francesca Bonnemaison (C/de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona) per debatre al voltant del repte que suposa garantir el dret a l’habitatge des dels municipis amb polítiques públiques concebudes en clau metropolitana.

El acceso al Ingreso Mínimo Vital en las Comunidades Autónomas

'El acceso al Ingreso Mínimo Vital en las Comunidades Autónomas' és la jornada que organitza EAPN ES en col·laboració amb la seva xarxa territorial, EAPN Madrid. La jornada està prevista per al dimecres 13 de juliol de 9:30 a 12h en format telemàtic.

Imprescindible inscripció prèvia. L'aforament és limitat i es confirmarà la plaça a través de correu electrònic, com a molt tard, l'11 de juliol a les 15h. 

Crida a l'acció del Govern en un moment d'estancament social

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya fa un primer balanç sobre l’Enquesta de Condicions de Vida 2022 d’IDESCAT que actualitza les dades de pobresa, exclusió i desigualtat a Catalunya, just el dia que s’ha fet públic l’increment històric de l’IPC, que ja supera el 10% i que encareix els productes de primera necessitat, com l'alimentació i l'energia. Les noves xifres d’IDESCAT confirmen un estancament de la pobresa i l’exclusió.

La Taula del Tercer Sector adverteix d’un estancament social i crida a l’acció del Govern per revertir la pobresa i l’exclusió

La taxa de pobresa i exclusió és del 25,9%. Es manté en el seu màxim històric, tot i que baixa un 0,8%. Els col·lectius més castigats continuen sent la infància (1 de cada 3 infants segueix en situació de pobresa a Catalunya), les persones migrades (el 50% es troben en una situació de vulnerabilitat) i les persones grans (gairebé el 20%).

Fòrum Social Pere Tarrés - El País

La Fundació Pere Tarrés organitza una nova edició del Fòrum Social Pere Tarrés - El País. En  aquest dinar-conferència-col·loqui es compta amb la presència de José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol. 

Dia: Divendres, 1 de juliol de 2022

Hora: 14h

Lloc: La Cuina de l'Alberg (Alberg Pere Tarrés. c/ Numància 149, Barcelona)

Idioma: Castellà