Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

Fronteres de paper: la irregularitat administrativa i la invisibilització de les persones

L'informe, elaborat per Càritas Catalunya, repassa àmpliament la llarga cursa d’obstacles que han de superar les persones per aconseguir “papers” i deixar de ser ciutadanes de segona per les greus dificultats que tenen per accedir a drets tan bàsics com l’habitatge, el treball, la formació o la participació ciutadana. A Catalunya, es calcula que 100.000 persones estan en situació irregular.

'Érem necessàries, ara som imprescindibles'. Memòria de la Taula del Tercer Sector Social 2020

Coneix els projectes que la Taula del Tercer Sector ha desenvolupat durant el 2020, el primer any d'una pandèmia que ha generat una crisi social sense precedents a la qual les entitats socials han donat una ràpida resposta, i també els resultats que s'han aconseguit tant en la incidència per defensar els drets socials i l'enfortiment del tercer sector social en un any especialment difícil en el qual les organitzacions han vist multiplicades les peticions de suport i acompanyament per cobrir necessitats bàsiques fins arribar a les 800.000 persones, un 30% de les quals mai ha

La Taula del Tercer Sector trasllada al president de la Generalitat que el rescat social no pot esperar més

Demana que es concreti en quin punt es troba el pla de 700 milions d’euros, recollit al discurs d’investidura i a la presa de possessió del mes de maig, i que es detallin les mesures i accions i el calendari previst. També recorda que el pla de rescat social és una de les prioritats que s’ha marcat el Govern en els primers 100 dies de mandat.
 

"El tercer sector té un paper clau per abordar la recuperació social i cal que li atorguem reconeixement i suport institucional"

1. Ha passat un any i mig des de l’inici de la pandèmia, però les polítiques socials destinades a pal·liar l’impacte de la Covid-19 continuen sense ser prou concretes i clares per garantir la sortida a una crisi social sense precedents. Quan serà el rescat social? I com es traslladarà del paper a la realitat les 80 propostes que recull l’Acord per una Catalunya Social que va signar el Govern amb el tercer sector social per reforçar el sistema de serveis i protecció social?

FEDAIA reclama a la consellera Cervera un augment dels pressupostos per atendre la infància en risc

FEDAIA, la federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència, s’ha reunit amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per traslladar-li les prioritats en matèria d’infància i adolescència en situació o ric d’exclusió social. Els representants de l’entitat li han plantejat que és imprescindible augmentar les partides pressupostàries per al pròxim any, dirigides a atendre la infància en risc, per la situació d’emergència social derivada de la pandèmia.

"Afrontem la crisi social de la Covid-19 amb les pitjors dades de pobresa dels últims 10 anys"

IDESCAT ha publica la nova 'Enquesta de Condicions de Vida' que descriu quina és la situació de la pobresa a Catalunya just abans de l'inici de la pandèmia. Segons aquestes dades, la taxa AROPE de risc de pobresa o exclusió social ha augmentat en només un any del 23,6% al 26,3%. Els tres components d’aquest indicador que són la taxa de risc de pobresa, la privació material severa i la baixa intensitat del treball empitjoren. “Era inim

La Taula del Tercer Sector: “Afrontem la crisi social de la Covid-19 amb les pitjors dades de pobresa dels últims 10 anys”

Segons aquestes dades, la taxa AROPE de risc de pobresa o exclusió social ha augmentat en només un any del 23,6% al 26,3%. Els components d’aquest indicador que inclouen el risc de pobresa, la privació material severa i la baixa intensitat del treball empitjoren. “Es demostra que el sistema de drets i protecció social no funciona i que, en els darrers 10 anys, no s’ha donat resposta a les persones en situació vulnerable que han vist com les seves condicions de vida són molt més dolentes que el 2011, quan encara s’arrossegaven els efectes de la crisi socioeconòmica del 2008”.

Càritas Catalunya augmenta l’atenció social un 26% durant el 2020

Durant el 2020, les Càritas diocesanes amb seu a Catalunya van veure com es duplicava el nombre de persones ateses als seus serveis d’emergència i com es triplicaven les ajudes econòmiques per a aliments. L’atenció social va créixer un 26% el 2020 en comparació amb l’any anterior. En concret, 141.194 llars on viuen 272.792 persones van ser acompanyades per l’entitat, segons les dades recollides durant la presentació de la seva memòria.