Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

La Creu Roja augmenta un 31% l’atenció de persones en situació d’extrema vulnerabilitat a Catalunya

Creu Roja fa balanç de les xifres del 2022, any en el qual ha atès 422.324 persones a Catalunya en el conjunt dels seus diferents àmbits d’intervenció, el 57% de les quals han estat dones. Si es tenen en compte les persones beneficiàries dels projectes de Cooperació internacional, la xifra supera el mig milió i arriba a les 591.266 persones.

Josep Quitet renova com a president de la Creu Roja a Catalunya

Josep Quitet ha estat renovat en la presidència de la Creu Roja a Catalunya. Els quatre primers anys del seu mandat han estat marcats per la Covid-19 i el conflicte d'Ucraïna. En el cas de la pandèmia, la Creu Roja a Catalunya ha hagut de realitzar la major mobilització en la història moderna de recursos, persones i capacitats per donar resposta a les necessitats sociosanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19.

7 de cada 10 famílies ateses per Càritas Barcelona redueixen les activitats de lleure per l’escalada de preus

L'informe "Cuidar i créixer en fragilitat", elaborat per Càritas Barcelona i la Fundació FOESSA, ha conclòs que 4 de cada 10 infants fan alguna extraescolar, quan la mitjana de la ciutat de Barcelona se situa en 8 de cada 10. Les entitats posen en relleu la importància d’aquestes activitats perquè, a causa de la inflació, 7 de cada 10 famílies ateses han reduït les activitats de lleure