Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

Els partits polítics no poden endarrerir més la implementació de la prova pilot de la renda bàsica universal

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya es mostra molt preocupada per les traves que s’estan posant en el desenvolupament de la prova pilot de la Renda Bàsica Universal. És per això que demana als partits polítics que no endarrereixin més la implementació d’aquesta prova pilot que, per a les entitats socials, és indispensable per aconseguir dades i evidències. 

La Taula del Tercer Sector: “Els partits polítics no poden endarrerir més la implementació de la prova pilot de la renda bàsica universal”

La Taula defensa que aquesta informació és cabdal per avançar cap a un sistema que sigui realment efectiu a l’hora de garantir uns ingressos mínims a persones que es troben en una situació d’emergència social i que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques, des d'un enfocament més empoderador i basat en la lògica de drets.

Entitats i organitzacions insten als ajuntaments metropolitans que prioritzin la qualitat en la contractació dels serveis

Entitats i organitzacions insten als ajuntaments metropolitans a prioritzar els criteris de qualitat per sobre dels econòmics en la contractació de serveis d'atenció i acompanyament a les persones. És el posicionament manifestat a 'Per una millor contractació i col·laboració econòmica i social entre els ajuntaments i les entitats socials: pràctiques d'èxit en les condicions actuals', la segona jornada del Fòrum Social Metropolità, organitzada per l'Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva i del qual la Taula del Tercer Sector Social en forma part.

La Taula analitza els nous pressupostos amb el president Aragonès

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s'ha reunit amb la junta directiva de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per analitzar les polítiques socials dels nous pressupostos i agrair el paper de la Taula per la seva implicació en l'elaboració dels comptes. Entre aquestes polítiques, l'increment del 8% de l'IRSC, el barem que dona accés a les prestacions, una mesura que la Taula ha estat treballant amb el Govern en els darrers mesos.

ECAS i PIMEC impulsen noves oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat

Prop de 1.800 persones en situació de vulnerabilitat podran participar en el programa Next Diversitat i Empresa, un projecte impulsat pel Departament d'Empresa i Treball, coordinat conjuntament per ECAS (federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social) i PIMEC (patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) i finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.