Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

Seminari Anual EAPN-ES 2022: 'Retos País 2030'

La ciutat de Sevilla acollirà, els pròxims dies 28, 29 i 30 de novembre, el Seminari Anual de la Xarxa de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social a l'Estat Espanyol (EAPN-ES) sota el lema 'Retos País 2030', amb l'objectiu de promoure una anàlisi de les polítiques europees en matèria d'inclusió social i reducció de la pobresa i la seva adaptació en àmbit nacional i autonòmic.

Viure en exclusió social multiplica per quatre les probabilitats de passar gana

Càritas Catalunya afirma que en aquest context d’inflació desbocada, les famílies cada vegada tenen més dificultats per arribar a finals de mes i moltes han de triar entre pagar l’habitatge o l’alimentació. L’entitat ha distribuït 5.000 targetes moneder amb l’objectiu que les famílies tinguin accés a l’alimentació i triïn allò que volen menjar i comprar amb autonomia.

2 de cada 3 pares i mares ateses per Càritas Barcelona viuen patiment psicoemocional

Càritas Diocesana de Barcelona ha presentat l’informe 'Cuidar i créixer en fragilitat: Famílies, infants i adolescents en situació de vulnerabilitat', que analitza els factors que influeixen en la vulnerabilitat i exclusió que viuen les famílies ateses per l'entitat i quines són les vulneracions dels drets de la infància que es produeixen.