Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

Jornada 'Irregularitat i ocupació, un binomi possible'

'Irregularitat i ocupació, un binomi possible' és la jornada que Càritas Barcelona organitza per al proper dimecres 27 de setembre de 9 a 14h al Palau Macaya de Barcelona. A l'acte es tindrà la possibilitat d'escoltar i compartir amb experts i expertes les possibilitats que ofereix el mercat de treball a les persones que no tenen regularitzada la seva situació, així com el paper fonamental que hi tenen les empreses i l'administració.

4t Congrés Europeu contra la Pobresa i l'Exclusió social

La pobresa, l'exclusió social i la desigualtat a Europa i Espanya constitueixen problemes profunds i multidimensionals. En les darreres dècades, les taxes de pobresa i exclusió s'han mantingut altes i constants, fet que evidencia un fenomen estructural resultat del sistema d'organització de la societat, subjecte al seu torn al marc de referència polític, econòmic i cultural.

"La infància no és la prioritat política ni social en aquest país"

Combatre la pobresa en la infància és una de les grans assignatures socials pendents de resoldre. A Catalunya, el risc de pobresa i exclusió colpeja un de cada tres infants i adolescents i aquesta taxa de més del 30% es manté des de fa molts anys. Què està succeint perquè aquesta situació s’hagi enquistat? Què està fallant?

Com i per què integrar la cultura a la vostra entitat

Els dies 13 i 14 de setembre a les 10h, Apropa Cultura ha preparat el webinar 'Com i per què integrar la cultura a la vostra entitat. 14 coses que us pot interessar conèixer' amb Sonia Gainza, directora d'aquesta iniciativa que explicarà en només 30 minuts els beneficis que aporta la cultura als col·lectius en situació o risc d'exclusió social, els problemes que acostumen a dificultar-ne l'accés i les solucions pràctiques que aporta el projecte per trencar amb aquestes barreres d'accés a la cultura.

Càritas Catalunya atén 249.182 persones durant el 2022

Càritas Catalunya ha presentat la Memòria 2022 que actualitza les principals dades d’atenció, acompanyament i suport a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Segons l’entitat, el 58% de les persones que atén són dones i 1 de cada 3 persones (34%) és infant o jove. El document apunta que gairebé la meitat de les famílies ateses per les 10 Càritas diocesanes no disposa d’un habitatge que es pugui considerar digne i 1 de cada 3/4 persones comparteixen pis amb altres famílies.