Pobresa i exclusió

El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants.

'Els drets socials a la Catalunya del futur'

Nova edició del Fòrum Social Pere Tarrés-El País, que tindrà lloc el dimecres 13 d'octubre de 2021 a les 12h en format híbrid (presencial i virtual). La conferència-col·loqui virtual comptarà amb Violant Cervera Gòdia, consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i serà presentat per Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants del Raval.

Aula Magna de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés -URL (C/Santaló, 37 Barcelona. 08021 Barcelona)

Càritas Catalunya impulsa una campanya per dignificar l’accés a l’alimentació

Les deu Càritas amb seu a Catalunya impulsen la campanya “Jo com tu”, una iniciativa que vol sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats que tenen les persones més vulnerables per comprar allò que necessiten a la botiga més propera del seu domicili i escollir allò que volen menjar d'acord amb les seves necessitats alimentàries, familiars o culturals.

4 anys de RGC: "S'han de fer millores davant les pitjors dades de pobresa dels últims 10 anys"

La Taula del Tercer Sector Social fa balanç dels quatre anys d’implementació de la renda de ciutadania que, actualment, arriba a 168.000 persones a Catalunya. El grau cobertura és d’un 10% de les persones en situació de pobresa a Catalunya, que són més d’1.600.000 (Enquesta de Condicions de Vida. IDESCAT, juliol 2021).

La Taula del Tercer Sector: "L’evolució de la renda garantida de ciutadania és positiva, però les pitjors dades de pobresa dels últims 10 anys fan necessàries més millores en la prestació"

Actualment, 160.000 persones reben la prestació, un 10% de les persones en situació de pobresa a Catalunya. Les entitats socials defensen que cal aplicar-hi canvis perquè sigui efectiva ja que és un dret absolutament indispensable per reduir la pobresa crònica que ha empitjorat amb la Covid-19 i ha de funcionar al 100%. Encara hi ha persones en situació de pobresa severa que no tenen accés a la renda garantida de ciutadania.

Reunió amb la consellera d’Igualtat i Feminismes: “És imprescindible enfortir les polítiques d’igualtat i no discriminació”

Una delegació de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector Social s’ha reunit amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. La Taula valora molt positivament la decisió del Govern de crear aquesta legislatura una conselleria específica que abordi les polítiques d’igualtat i la garantia de drets i la no discriminació des d’una perspectiva transversal.

Fronteres de paper: la irregularitat administrativa i la invisibilització de les persones

L'informe, elaborat per Càritas Catalunya, repassa àmpliament la llarga cursa d’obstacles que han de superar les persones per aconseguir “papers” i deixar de ser ciutadanes de segona per les greus dificultats que tenen per accedir a drets tan bàsics com l’habitatge, el treball, la formació o la participació ciutadana. A Catalunya, es calcula que 100.000 persones estan en situació irregular.