El DTASF i la Creu Roja impulsen un programa per garantir l’alimentació infantil

Es preveu donar cobertura a les necessitats bàsiques de 14.000 famílies amb infants.

Content
Esquerra
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signa un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies amb infants a càrrec en situació d’extrema vulnerabilitat. Es tracta d’un programa de 6 mesos que preveu arribar a més de 14.000 famílies i que permetrà cobrir-ne les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants. A banda de reforçar l’atenció social a les persones que més ho necessiten, aquesta iniciativa permetrà al Departament identificar nous casos de vulnerabilitat que han sorgit o s’han vist agreujats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.
 
La inversió per part del Departament serà de 4M€, que finançarà ajuts directes, així com els costos del personal necessari per identificar, acompanyar i fer el seguiment d’aquestes famílies, i la seva derivació cap a serveis socials. Precisament un dels aspectes clau d’aquesta iniciativa conjunta és l’acompanyament social que durà a terme la Creu Roja en coordinació amb els serveis socials. En aquest sentit, es pretén fer un seguiment dels casos i oferir assessorament a les famílies sobre recursos i serveis del conjunt de la xarxa de protecció social que puguin revertir la situació de vulnerabilitat en què es troben. Per això, equip professional i de voluntariat de l’entitat, juntament amb els equips de serveis socials d’arreu del territori, oferiran informació sobre l’Ingrés mínim vital, la Renda garantida de ciutadania, el bo social i d’altres eines a les quals es poden acollir les famílies.
 
El projecte es basarà en el suport econòmic mitjançant targetes carregades amb imports que van des dels 75 fins als 125 euros (depenent dels membres que conformin la unitat familiar) per ser utilitzades en establiments d’alimentació i fomentar així també la compra en el comerç de proximitat. També es preveu la distribució de bolquers i la possibilitat d’ampliar amb altres productes d’alimentació i higiene per a nadons. En conjunt, es preveu superar les 42.000 ajudes.
 
Dreta
Banner

Destacats