5 raons per impulsar la responsabilitat social en la teva entitat social!

La Taula i Vector5 hem elaborat una guia per acompanyar les entitats socials en el procés d'incorporar la responsabilitat social.

Content
Esquerra

Saps què és la responsabilitat social corporativa? T’agradaria aprendre a impulsar-la i estar al dia de les noves tendències?

Amb l’objectiu de resoldre dubtes i acompanyar les entitats en el procés d’incorporar-la, des de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i Vector5, amb el suport del Departament de Drets Socials, hem elaborat la 'Guia de responsabilitat social per a les organitzacions del tercer sector social'. Es tracta d'un document pensat per entendre què és la responsabilitat social, acompanyar la seva aplicació i gestió en les entitats del tercer sector, observar les tendències actuals i comprendre els riscos i oportunitats. 

La responsabilitat social corporativa (RSC) és el compromís social que adquireix una organització per l’impacte de la seva activitat. En el cas del tercer sector social podem referir-nos-hi com a responsabilitat social organitzacional (RSO). Les entitats socials creem valor social i treballem per al bé comú. La responsabilitat social forma part del nostre ADN, però s’ha de reflexionar, impulsar i comunicar. Per què⁉️

Amb l’ajuda de Vector5, et donem 5 raons per fer-ho!

1️) Coherència organitzativa
La RSO t'impulsa a actuar de manera alineada amb els principis i valors socials de la teva organització i és un factor d’atracció i retenció de talent.

2) Millora de l’impacte social
La RSO augmenta l’efectivitat de les accions de l’organització i genera un canvi social positiu més gran.

3) Transparència i responsabilitat
La RSO implica comunicar de manera clara sobre les accions de l’organització i responsabilitzar-se de les conseqüències.

4) Construcció de confiança
La RSO reforça l’ètica i la integritat de l’organització i genera un valor diferencial que impacta en l’entorn.

5) Sostenibilitat financera
La RSO millora la reputació i l’atractiu davant d’institucions i actors que busquen donar suport a projectes socials.

Aprofita aquesta nova guia per comprendre per què és important donar força a la gestió de la vostra responsabilitat social, diagnosticar el vostre punt de partida, definir reptes de millora o avaluar el seu desplegament a la vostra organització! Consulta el document aquí

 

Dreta
Banner

Destacats