Tercer Sector Social

Protocol de prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual identitat i/o expressió de gènere

El document recull el circuit i les possibles mesures a emprendre per prevenir l’assetjament, i denunciar i actuar degudament en cas que es produeixi. La Taula es compromet a promoure un context social i cultural de tolerància zero a qualsevol actitud o acte de discriminació per motiu de sexe i/o gènere dins l’àmbit de les seves actuacions. El protocol s’aplicarà als espais de treball de la Taula i en qualsevol altre esdeveniment, reunió, contracte o acte promogut per l’entitat. 

El PSC, la Taula del Tercer Sector Social i la Confederació analitzen les conseqüències de la falta de pressupostos per al 2024

Les tres parts constaten la necessitat que Catalunya tingui estabilitat política que permeti esgotar les legislatures i aplicar un programa de Govern que situï la generació de prosperita t i les polítiques socials en el centre de l’acció política. 

Formació Pla de voluntariat: Elabora el pla de l'entitat en línia

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza una formació 100% virtual sobre els plans de voluntariat, una eina bàsica per la gestió del voluntariat en una organització, que tindrà lloc del 15 d'abril al 27 de maig. L'objectiu és reflectir la importància del voluntariat en l’entitat i millorar la seva gestió des de la captació fins a la desvinculació del voluntari.

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya analitzen les conseqüències de la falta d'aprovació del projecte de pressupostos 2024

El Govern de Catalunya i, en particular, el Departament de Drets Socials constata que la falta de pressupostos posa en risc alguns dels compromisos i necessitats socials acordades entre el Govern i les entitats socials. Tanmateix, es compromet, malgrat les citades circumstàncies, a continuar treballant intensament per donar resposta als compromisos adquirits prèviament amb el sector social del país.

Comunicat sobre les protestes a les presons

En relació amb les mobilitzacions a les presons catalanes i el bloqueig que afecta prop de 4.000 persones privades de llibertat:

- Expressem el nostre condol als familiars i amistats de la víctima i treballadora de la presó de Mas d’Enric.  

- Entenem que l'exercici públic del personal penitenciari és fonamental i que la dignitat dels i les treballadores és primordial, i esperem que les seves demandes puguin ser escoltades.

Comunicat de la Taula del Tercer Sector, ECAS i la part social de la Taula de Participació Social del Departament de Justícia i les entitats socials sobre les propostes a les presons

Recordem que les persones privades de llibertat han de ser tractades amb el respecte i el valor que els són intrínseques com a éssers humans, d’acord amb el que estableix la legislació internacional i europea i instem les autoritats a assegurar-se que, com marca la legislació, les restriccions imposades a les persones privades de llibertat siguin les estrictament necessàries i que es tingui en compte el principi de proporcionalitat.

“És impossible desenvolupar i consolidar les polítiques socials amb legislatures inestables i curtes"

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya lamenten que, una vegada més, la inestabilitat política tindrà un impacte directe en les persones en situació de vulnerabilitat, les principals perjudicades; les entitats socials que les estan atenent i acompanyant, gairebé dos milions de persones a Catalunya, i en les persones treballadores.