Tercer Sector Social

Les fundacions d'habitatge social i la garantia del dret a l'habitatge. Experiències de les illes britàniques

El document, elaborat per l'Oficina d'Internacionalització de la Taula del Tercer Sector Social, es fixa en el potencial de les fundacions d'habitatge social per donar resposta a les greus dificultats d'accés a l'habitatge. Tracta el model de les Housing Associations esteses per tota la Gran Bretanya i Irlanda, que promouen i gestionen habitatge social.

Webinar 'Una greu amenaça per a les entitats socials: la ciberseguretat'

El pròxim 28 de juny a les 16:00h, des de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través del projecte m4Social i en col·laboració amb Enginyers Voluntaris, hem organitzat un webinar adreçat a entitats socials i persones voluntàries per abordar un tema que, en el context actual, és de vital importància: la ciberseguretat.

La Taula del Tercer Sector i SinergiaTIC impulsaran la transformació digital del tercer sector social a través de SimbiòTIC

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través de m4Social, el seu projecte d’innovació digital en l’àmbit social i en col·laboració amb l’Associació SinergiaTIC, han rebut finançament dels fons europeus Next Generation per desenvolupar aquest projecte i impulsar la transformació digital del tercer sector.

Les entitats socials catalanes acompanyen 1,9 milions de persones, 350.000 persones més que a l’anterior baròmetre

Per primera vegada, el Baròmetre es quantifica el nombre d’atencions que fan les entitats socials catalanes: més de 3 milions. Segons l'informe, els principals col·lectius atesos són les persones grans, les persones amb discapacitat, la infància i les persones en situació de pobresa o exclusió, que representen el 67% de les persones que reben suport del tercer sector social.

El tercer sector social, exclòs del 1r Congrés Català del Treball

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) mostren el seu malestar perquè les organitzacions del tercer sector social no participaran en el 1r Congrés Català del Treball, que organitza el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i que tindrà lloc la pròxima setmana a Barcelona. 

L'impacte de la inflació al tercer sector social: 281,5 milions d’euros en sobrecostos

Segons una enquesta realitzada per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, l'increment extraordinari dels costos dels subministraments fa que 1 de cada 4 entitats socials vegi perillar la seva viabilitat econòmica.

A partir de les dades recollides, es desprèn que: