Tercer Sector Social

Formació “L’ètica de les entitats socials” amb Begoña Roman

La Confederació organitza la sessió “L’ètica de les entitats socials” amb Begoña Roman, filòsofa i professora universitària experta en ètica.

Per Roman l’ètica d’una entitat és més ampla i complexa que ser fidel a la seva missió des de la suma de les ètiques professionals i de la bona voluntat de les persones que en ella treballen. 

D’altra banda les pressions estructurals on es troba l’entitat no són menyspreables: són les nostres circumstàncies i afecten les nostres possibilitats i creences.

Acollim a Brussel·les una trobada de la societat civil, les regions i les institucions europees

La Taula del Tercer Sector ha acollit el passat 25 juny una reunió de prospectiva i enxarxament sobre el futur de l’agenda social europea. Celebrada a Brussel·les, la reunió ha comptat amb la participació d'una setantena d'assistents, representant entitats federades de la Taula i també la Plataforma Social Europea, governs locals i regionals europeus, experts o institucions europees com el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Parlament Europeu i la Comissió Europea.

Impulsem les aliances socials entre Catalunya, Bèlgica i els Països Baixos

Una quinzena de representants de la Taula del Tercer Sector i les seves entitats federades han participat en la missió que ha tingut lloc entre el passat 25 i el 28 de juny. De Brussel·les a Utrecht passant per Anvers i Gant, la delegació de la Taula ha conegut projectes innovadors, xarxes d’entitats i institucions referents. Els àmbits explorats han inclòs l’eradicació de la pobresa, els drets de la infància, l’atenció centrada en la persona o l’economia circular.

Llegeix el nou dossier 'Catalunya Social' sobre els discursos d'odi i l'impacte social de l'extrema dreta

Després dels darrers resultats de les eleccions catalanes i europees, on s’ha evidenciat l’auge de l’extrema dreta en l'àmbit europeu, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya assumeix el seu compromís envers els discursos d’odi des d’un enfocament basat en els drets humans.

La Taula del Tercer Sector referma el seu compromís per desarticular els discursos d’odi i reivindica el paper de les entitats socials davant l’auge de l’extrema dreta

“El que ha passat en les darreres eleccions europees i catalanes no ha estat un tsunami de l’extrema dreta, però és una marea, creixent i contínua, que està normalitzant la presència institucional de posicions polítiques basades en l’odi i l’assenyalament quan les idees que promouen no són, en cap cas, acceptables des d’una perspectiva de drets humans” afirma Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

Aliança entre el Consorci Localret i la Taula per combatre la bretxa digital i impulsar la innovació social

Localret i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat d’establir un marc de treball conjunt per al desenvolupament de projectes d’innovació social digital en l’àmbit de les relacions entre l’administració local i les entitats socials de Catalunya.