Tercer Sector Social

Acord pels pressupostos: "Ho celebrem, però, encara hi ha marge de maniobra per garantir l’accés als drets socials dels col·lectius més vulnerables"

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya celebra que Catalunya disposarà de nous pressupostos, però, adverteix que encara hi ha marge de maniobra per garantir l’accés als drets socials dels col·lectius en situació de més vulnerabilitat. "L’impacte social de la pandèmia és tan greu i profund que, ara més que mai, cal blindar un finançament en polítiques socials que és urgent i de màxima prioritat per assegurar la sortida a les persones amb més dificultats" defensa la Taula.

"La situació econòmica de les entitats socials és extremadament tensa per la lentitud burocràtica"

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya llança un missatge d’alerta: la situació econòmica de les entitats socials està “extremadament tensada” per la lentitud burocràtica de la Generalitat de Catalunya que comporta que el tercer sector social estigui avançant 65 milions d’euros.

La Taula del Tercer Sector alerta que la situació econòmica de les entitats socials està “extremadament tensada” per la lentitud burocràtica de la Generalitat

No s’han cobrat diverses subvencions de projectes i activitats desenvolupades i estan avançant 65 milions d’euros. Demana que el Govern posi en marxa, de manera urgent, la creació d’un grup de treball mixt amb el tercer sector social per avançar conjuntament en la millora del sistema de finançament.
 

#SomImprescindibles: reivindiquem el paper de les entitats socials en la resposta a la crisi social de la pandèmia 

Abans érem necessàries, però ara, #SomImprescindibles. La nova campanya de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya reivindica la contribució i el treball de les organitzacions del tercer sector social a l’hora de donar resposta a la greu crisi social derivada de la pandèmia.

L’impacte de la Covid-19 en els diferents àmbits d'actuació del tercer sector social de Catalunya

L'informe de la Taula del Tercer Sector recopila informació de primera mà de l'impacte de la Covid-19 en diferents àmbits (pobresa i exclusió, habitatge, treball, salut mental, discapacitat, etc.) a partir de les dades d'entitats i federacions del conjunt del tercer sector social que durant els mesos de la pandèmia han estat a peu de carrer, amatents a les necessitats de la població en situació de vulnerabilitat.

La Taula demana al conseller Giró un pressupost social i millores en el finançament del tercer sector

Una delegació de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya s’ha reunit amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per abordar els greus efectes socioeconòmics de la crisi derivada de la Covid-19, just el dia en el qual s'han publicat les noves dades de pobresa a Catalunya que mostren una fotografia desoladora.