ACCIÓ impulsarà la internacionalització del Tercer Sector Social català

La Taula del Tercer Sector ha arribat a un acord amb ACCIÓ. El dia 13 de maig es presentaran les actuacions previstes, que s’iniciaran ja aquest 2014.

Content
Esquerra

En el marc del Pla de Suport al Tercer Sector Social del Govern català, el proper 13 de maig es presentarà a la seu d’ACCIÓ, l’agència catalana que impulsa la internacionalització de les empreses, un pla per al suport a la internacionalització de les entitats del Tercer Sector Social, que arrencaran ja aquest any 2014 i estaran destinades a ajudar les entitats socials interessades a obrir nous projectes, serveis i vies de col·laboració en altres països. Les actuacions previstes pretenen internacionalitzar l'activitat, els serveis i el coneixement, i inclouen activitats d'orientació, formació, assessorament, estudi, identificació d'oportunitats i missions prospectives.

En un entorn cada vegada més europeu i global, la internacionalització constitueix un repte necessari i de primer ordre per a qualsevol entitat del Tercer Sector. Per això la Taula del Tercer Sector té aquest com un dels seus objectius estratègics, i participa o també ha arribat a acords de col.laboració amb altres institucions d’aquest àmbit: Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, Consell Català del Moviment Europeu, etc.

L’esforç d’internacionalització té vectors diversos, tots ells importants: participació en xarxes europees, incidència política en les institucions de la UE, accés a fons europeus, exportació del propi model d’intervenció social a altres països, participació en projectes de cooperació al desenvolupament, etc

L’acord amb ACCIÓ constata que les entitats socials catalanes han desenvolupat models d’intervenció social avançats que interessen cap cop més a governs i tercer sector d’altres països, principalment dels que tenen sistemes de benestar embrionaris o emergents. Per això la internacionalització del coneixement, l’experiència i el propi model d’intervenció ha esdevingut un repte per a moltes entitats del Tercer Sector Social del nostre país, a les quals donarà un impuls el conjunt d’actuacions que durà a terme ACCIÓ.

Dreta
Banner

Destacats