Acord entre Sareen Sarea i la Taula per impulsar el model comunitari a Euskadi i Catalunya

S'analitzarà la possibilitat de sumar a l'acord als governs basc i català.

Content
Esquerra
La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, i el president de Sareen Sarea, Pablo González, han signat un acord de col·laboració per desenvolupar nous models d'atenció més comunitaris i centrats en les persones. 
 
Tant la Taula com Sareen Sarea (Xarxa del Tercer Sector Social a Euskadi) ja desenvolupen una sèrie d'iniciatives encaminades a potenciar aquests nous models. En concret, la Taula està impulsant el desenvolupament d'un projecte global a Catalunya, anomenat Copèrnic, per construir els serveis d'atenció a les persones del segle XXI. Per la seva banda, Sareen Sarea està implicada, en col·laboració amb el Govern Basc, en el reforç i impuls del model comunitari d'atenció a les persones a les organitzacions del Tercer Sector Social d'Euskadi, actuació número 7 de l'Estratègia de Promoció del Tercer Sector Social de Euskadi. En els últims mesos, Sareen Sarea i la Taula han mantingut diversos contactes per posar en comú els projectes de cada entitat. 
 
L'acord implica "cooperar per potenciar els respectius projectes en els seus respectius àmbits territorials, compartir informació i donar peu a col·laborar en aspectes concrets, com la identificació de bones pràctiques nacionals i internacionals, la definició de nous models d'atenció, gestió i implementació de projectes i la recerca de recursos i fons europeus per al seu finançament". Les dues entitats analitzaran la possibilitat de sumar a l'acord els governs d'Euskadi i Catalunya per potenciar els projectes respectius.
 
La signatura ha tingut lloc durant de la visita que una delegació de la Taula ha realitzat a Euskadi amb motiu del Dia del Tercer Sector Social d'Euskadi. La Taula també ha mantingut reunions amb la viceconsellera de Polítiques Socials, Lide Amilibia, i el director de Serveis Socials, Emilio Sola del Govern Basc, en què han abordat temes del seu interès, com el contingut i desenvolupament de la Llei i l'Estratègia de Promoció del Tercer Sector Social d'Euskadi, el diàleg civil entre el sector social i les administracions públiques, entre d'altres.
 
També s'ha visitat el Centre Ona BBK de Sondika, el servei familiar BBK-Saioa-Gorabide i el taller centre d'ocupació Lantegi Batuak, destinats tots dos a persones amb discapacitat intel·lectual. En la mateixa localitat biscaïna, han conegut l'empresa d'inserció restaurant Izarza, que depèn de l'entitat d'iniciativa social Peñascal Kooperatiba.
 
Dreta
Banner

Destacats