Atenció a les persones

Més de mig milió de persones reben el suport de la Creu Roja el 2023

Durant el 2023, la Creu Roja ha atès mig milió de persones a través de la seva acció social i humanitària. D’aquest total, 399.966 han rebut suport a Catalunya, el 53% de les quals han estat dones, i 102.055 han estat beneficiàries dels projectes de cooperació internacional i d’acció humanitària en emergències com les d’Ucraïna, els terratrèmols de Turquia, Síria, el Marroc o les inundacions a Líbia. 

5è Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats

El lema de la 5a edició de Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats és "NAVEGAR (avançant) en els marges de la intervenció social" i vol oferir una mirada àmplia del treball amb la comunitat i interprofessional donant espai a la metodologia, al procés i a l’avaluació, tant en la intervenció com en el treball entre serveis bàsics i especialitzats.

La Taula del Tercer Sector trasllada als partits polítics les propostes electorals per construir una Catalunya més social

Elabora el document ‘Com construïm una Catalunya més social?’ que recull prop de 40 propostes electorals de les entitats socials i organitza ‘Converses 12-M’, uns col·loquis amb els i les presidenciables a la Generalitat de Catalunya.

Com construïm una Catalunya que posi al centre les polítiques d’infància?

Amb motiu de les eleccions del 12-M al Parlament de Catalunya, el document recull 20 propostes electorals de les entitats socials que treballen amb la infància centrades en 6 prioritats: mesures per reduir la pobresa infantil; inclusió i equitat a l'educació; dotació pressupostària per als serveis socials bàsics; accés a un servei sanitari sense barreres d’entrada i de qualitat; millora del sistema de protecció i protecció dels drets fonamentals de la infància.

El PSC, la Taula del Tercer Sector Social i la Confederació analitzen les conseqüències de la falta de pressupostos per al 2024

Les tres parts constaten la necessitat que Catalunya tingui estabilitat política que permeti esgotar les legislatures i aplicar un programa de Govern que situï la generació de prosperita t i les polítiques socials en el centre de l’acció política.