Atenció a les persones

El PSC, la Taula del Tercer Sector Social i la Confederació analitzen les conseqüències de la falta de pressupostos per al 2024

Les tres parts constaten la necessitat que Catalunya tingui estabilitat política que permeti esgotar les legislatures i aplicar un programa de Govern que situï la generació de prosperita t i les polítiques socials en el centre de l’acció política. 

"L’assistent personal especialitzat en l’atenció a l’autisme és fonamental per garantir una vida digna amb significat"

Les entitats que treballeu en l’àmbit de l’autisme, sovint reivindiqueu la necessitat de visibilitzar l’autisme i tenir en compte les seves especificitats i diferències respecte de la discapacitat. Com ens explicaries quins són aquests trets diferencials? Per què cal adoptar mesures i fer polítiques específiques per abordar les necessitats pròpies de les persones amb autisme i les seves famílies?

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya analitzen les conseqüències de la falta d'aprovació del projecte de pressupostos 2024

El Govern de Catalunya i, en particular, el Departament de Drets Socials constata que la falta de pressupostos posa en risc alguns dels compromisos i necessitats socials acordades entre el Govern i les entitats socials. Tanmateix, es compromet, malgrat les citades circumstàncies, a continuar treballant intensament per donar resposta als compromisos adquirits prèviament amb el sector social del país.

10 propostes per millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores

En un context d’envelliment de la població i de creixement de les necessitats socials, la gestió de la dependència és un dels temes clau dels pròxims anys. L’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials acaba de publicar unes dades on ressalten que la dependència no fa més que créixer i que els recursos públics que s’hi destinen són clarament insuficients.

Rècord històric: 15.000 persones caminen la Magic Line SJD

La Magic Line SJD, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, ha celebrat la seva 11a edició amb unes dades rècord de participació. 15.000 persones han omplert els carrers per reivindicar que un món millor és possible. Cada cop suma més territoris i, en aquesta edició, s’ha celebrat a Barcelona, Lleida, Mallorca, Múrcia i les Palmas de Gran Canària. Sota el lema Som el que compartim, la Magic Line camina cada any amb l’objectiu de sensibilitzar i captar fons per a projectes socials i solidaris.

Comunicat sobre les protestes a les presons

En relació amb les mobilitzacions a les presons catalanes i el bloqueig que afecta prop de 4.000 persones privades de llibertat:

- Expressem el nostre condol als familiars i amistats de la víctima i treballadora de la presó de Mas d’Enric.  

- Entenem que l'exercici públic del personal penitenciari és fonamental i que la dignitat dels i les treballadores és primordial, i esperem que les seves demandes puguin ser escoltades.

Últims dies per participar en la Magic Line

La Magic Line, la caminada solidària de Sant Joan de Déu, torna el 17 de març en la seva 11a edició i proposa més de 25 rutes per tot el territori (12 a Barcelona, 3 a Lleida i Tremp i 10 a la resta de l’Estat). Enguany aquesta cita torna als orígens i a la seva essència i recupera el seu format original. La festa final serà a la plaça de la Catedral de Barcelona des de les 12h fins a les 18h amb música en viu, xanquers, teatre de carrer i animacions i per agafar forces hi haurà una botifarrada solidària.

La FECEC remarca la necessitat de situar el pacient al centre de l’atenció oncològica

Coincidint amb el 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, s’han donat a conèixer les xifres del càncer a Catalunya. Durant el 2023, la incidència del càncer ha estat de 42.111 nous diagnòstics, 23.945 en homes i 18.166 en dones. Aquestes xifres mostren un augment dels casos de l'11,59% respecte del 2022, quan el nombre de casos va ser de 37.736. La taxa de supervivència a 5 anys també ha augmentat percentualment en comparació amb el 2022, sent més alta en dones, un 65,3%, que en homes, un 53,7%.

"Volem garantir una millor defensa dels drets de les persones al llarg de l’envelliment"

Des de la Taula del Tercer Sector Social, acabem de publicar un document que proposa un nou model d’acompanyament a l’envelliment. Què ha fallat en l’actual forma d’acompanyar l’envelliment perquè ens calgui aquest nou model? Com s’ha treballat el model?

El 20% de la població catalana té més de 65 anys. Durant la pandèmia, aquest acompanyament a l'envelliment va quedar palès que tenia molts punts de millora i aquest és el principal motiu pel qual les entitats socials hem estat treballant en aquest model.