Atenció a les persones

Política pública dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona

El Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de la celebració del seu 35è aniversari, organitza sessions de treball en l'àmbit social. La pròxima serà 'Política pública dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona', presentada pel consultor social, Fernando Fantova, i el politòleg i sociòleg, Manuel Aguilar. 

La Taula del Tercer Sector planteja 12 reptes socials prioritaris per al 2023 i apressa per tancar l’acord de nous pressupostos

La millora de les prestacions socials i l’accés als drets socials; la reducció de les traves burocràtiques; el desplegament del conveni que regula la pobresa energètica i del pla que dignifica i modernitza els serveis socials; l’erradicació de la pobresa infantil i l’abordatge del sensellarisme en són algunes de les prioritats més destacades. Espera que el 2023 sigui un any d’estabilitat política per accelerar el ritme d’aplicació de les polítiques socials pendents.

30,8 milions de persones necessiten atenció a llarg termini a la Unió Europea

El debat ha comptat amb les experiències europees d’Escòcia i els Països Baixos, així com l’aportació de la Comissió Europea. Actualment, a Catalunya s’està dissenyant l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària que ha de millorar l’atenció a les persones sobretot de les que tenen unes necessitats més complexes.

30,8 milions de persones necessiten atenció a llarg termini a la Unió Europea

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i DIPLOCAT, en col·laboració amb la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull, han organitzat un nou debat ‘Europa Social’. Aquest tercer debat s’ha centrat en l’atenció integrada social i sanitària, un model d’atenció a les persones que dona una resposta integral i coordinada des del sistema social i sanitari i que s’està treballan

Sumem mirades

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha organitzat quatre actes a les quatre capitals de província de Catalunya per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el 5 de desembre.