Atenció a les persones

La Taula del Tercer Sector Social: més de 18.000 persones estan en llista d’espera per una plaça en un servei o recurs social

 D'aquestes més de 18.000 persones que esperen tenir accés a una plaça en un servei o recurs social, 14.000 són persones grans i/o en situació de dependència, gairebé 4.800 persones amb discapacitat i 40 víctimes de violència masclista que volen accedir a un recurs d’habitatge, d’atenció diürna o d’acompanyament social a Catalunya. 

Esperant els meus drets. Radiografia dels temps d’espera en els recursos i prestacions socials més sol·licitats a Catalunya

L'informe conclou que més de 18.000 persones estan en llista d’espera per una plaça en un servei o recurs social. Són persones grans i/o en situació de dependència (14.000), persones amb discapacitat (gairebé 4.800) i víctimes de violència masclista (40) que volen accedir a un recurs d’habitatge, d’atenció diürna o d’acompanyament social a Catalunya.

10-NOV 'Esperant els meus drets': nou debat Catalunya Social

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en col·laboració amb el Diari Ara, organitza el pròxim divendres 10 de novembre a les 9:30h un nou debat 'Catalunya Social' per presentar el dossier 'Esperant els meus drets', que vol fer una radiografia dels recursos i prestacions socials més sol·licitades a Catalunya i l'estat de les llistes d'espera per accedir-hi.

Càritas Catalunya atén 249.182 persones durant el 2022

Càritas Catalunya ha presentat la Memòria 2022 que actualitza les principals dades d’atenció, acompanyament i suport a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Segons l’entitat, el 58% de les persones que atén són dones i 1 de cada 3 persones (34%) és infant o jove. El document apunta que gairebé la meitat de les famílies ateses per les 10 Càritas diocesanes no disposa d’un habitatge que es pugui considerar digne i 1 de cada 3/4 persones comparteixen pis amb altres famílies.

El tercer sector social signa amb el Govern un nou Pla de Suport per enfortir les entitats socials que atenen persones en situació o risc d’exclusió social a Catalunya

Pere Aragonès ha presidit la signatura del pla que, per primera vegada, compta amb La Confederació.

Com a novetats, es facilitarà la participació de les entitats socials en els espais institucionals on s’aborden les polítiques d’atenció a les persones i hi haurà un espai de diàleg i treball permanent entre el Govern i el tercer sector social per millorar el finançament d’aquestes organitzacions sense ànim de lucre.