Alsina: ”Necessitem que es formi govern perquè les coses comencin a ser normals”

Demana consolidar la RGC durant aquesta legislatura.

Content
Esquerra

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina ha reclamat avui la necessitat de disposar d'un nou govern de la Generalitat ben aviat per poder tornar a la "normalitat" el més aviat possible. Alsina ha fet aquestes declaracions a 'L'Entrevista' de La Xarxa.
 
Les entitats socials catalanes han patit els darrers mesos arran del bloqueig d'algunes subvencions per part de Madrid i de l'aplicació de l'article 155. Ara, un cop han cobrat els diners pendents, les entitats alerten que han hagut de demanar crèdits i que això els deixa un deute acumulat. La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha dit que "necessitem que es formi govern perquè les coses comencin a ser normals".
 
Alsina ha afegit que "els problemes de les entitats socials per culpa de la situació d’intervenció dels comptes de la Generalitat, arran del 155, han estat molt greus. El 155 ha representat un bon trasbals per a les entitats socials i les ha obligat a demanar pòlisses de crèdit amb interessos que no podran descomptar. Per això necessitem un govern a Catalunya". 
 
Aquest no és l'únic maldecap per a les entitats del sector molt amoïnades per la situació de mig miler de treballadors que, tot i tenir feina, no aconsegueixen arribar a final de mes. Alsina ha dit que "cada vegada hi ha més treballadors pobres. Hi ha 500.000 treballadors pobres. Aquesta ha de ser una prioritat de la nova legislatura”.
 
Una altra de les prioritats haurien de ser les dones perquè la pobresa, ha explicat Alsina, s'està feminitzant. 
 
La presidenta de la Taula ha explicat que ara fa unes setmanes es van reunir amb les companyies elèctriques amb dos objectius: que no es talli el subministrament a cap família que no el pugui pagar i que es perdoni el deute a les famílies sense recursos. No van aconseguir arrencar cap compromís. Alsina ha dit que "les empreses subministradores ens han dit que no tenen intenció de signar els convenis amb l’Administració. I el goverm tampoc els ho ha exigit".
Dreta
Banner

Destacats