Aquest estiu es podrà donar sang a més de 30 punts de la costa catalana

Des del Banc de Sang fan una crida a tothom qui pugui donar sang perquè calen 40.000 donacions per donar resposta a les necessitats dels pacients durant l’estiu.

Content
Esquerra

Durant els mesos més calorosos de l’any, les donacions continuen sent imprescindibles i es calcula que a l’estiu calen 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaques que necessiten els pacients dels hospitals catalans. Per aquesta raó, el Banc de Sang sota el lema "Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu" recordem que la necessitat de sang és essencial.

Les donacions disminueixen amb motiu del canvi de rutina i les vacances. Com a conseqüència, s’han activat una quarantena d’espais de donació a les principals zones turístiques catalanes, a les platges, a la costa i també a la muntanya.

En concret, hi haurà col·lectes especials a 23 platges de la costa catalana de Barcelona, Girona i Tarragona. En algunes de les quals, com l’Escala, Blanes, Palamós, Cunit o Cambrils, hi ha la possibilitat de donar sang en diferents dates.

Paral·lelament, cal recordar que es pot continuar donant sang als principals hospitals catalans. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar totes les col·lectes previstes per aquest estiu. A més, les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de segons quines destinacions.

Com a agraïment, tots els donants i les donants que donin sang durant els mesos d’estiu (juliol i agost) rebran un val de descompte 2x1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona. A més, podran visitar l'exposició ‘Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol’ sobre els orígens i procés d'edificació d'aquest recinte emblemàtic.

Dreta