Col·laboració público-social

Anàlisi per identificar el paper del Tercer Sector Social com a agent de provisió de la Cartera de Serveis Socials

L'estudi vol identificar el paper del Tercer Sector Social com a agent de provisió de la cartera de serveis socials, identificar quin pes té el tercer sector social en la provisió dels serveis socials, així com fer visible el valor afegit que hi aporta per proposar iniciatives i reivindicar mesures que permetin incrementar el seu pes i impacte en la provisió de serveis.

El conseller el Homrani anuncia l'impuls de la Llei de Concertació

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat a la cloenda del 6è Congrés del Tercer Sector Social que Catalunya disposarà d'una Llei de Concertació Social dels serveis d'atenció a les persones. El sector social reclamava des de feia temps un nou model de col·laboració públic-social que estableixi un marc de relació estable i permanent amb les entitats socials, d'acord amb les directives europees de contractació pública.

Proposta legislativa de La Confederació per un nou model de col·laboració públic-social

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya ha presentat una proposta legislativa per construir un nou model de col·laboració públic-social per la provisió de serveis d’atenció a les persones a partir de les oportunitats que ofereixen les Directives Europees de contractació pública.

Impuls al projecte de Llei de contractes de serveis a les persones

El Govern de la Generalitat ha aprovat el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, impulsat pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. L’objectiu és millorar la qualitat dels anomenats serveis a les persones -entesos com aquells que afecten directament la ciutadania- quan es contractin amb empreses o entitats privades i del Tercer Sector. D’aquesta manera es donarà preferència, en l’elecció de les entitats i empreses que prestin els serveis, a criteris de qualitat i de continuïtat davant del criteri econòmic.

Jornada 'Millorar la contractació pública en els serveis a les persones'

<p>La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials, ha presentat aquest dimarts l’informe ‘La qualitat de la contractació pública local en l’àmbit dels serveis a les persones’. L’informe de la Taula del Tercer Sector ha estat encarregat a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB). L’informe ha estat presentat per Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector, Ricard Gomà, director de l’IERMB i Jesús Delgado, vocal de contractació de la Taula del Tercer Sector.</p>

Article d'Oriol Illa: 'La contractació pública al servei de les persones?'

El president de la Taula del Tercer Sector Social, Oriol Illa publica a El Periódico l'article 'La contractació pública al servei a les persones?'. Per Illa: "quan una administració pública ha de dur a terme la construcció d’una gran infraestructura, posem per cas un pont o el túnel d’un metro, té l’obligació de fer-ho garantint la qualitat de l’obra i la seguretat en la seva execució.

Article d'Oriol Illa a El Periódico: 'Una cooperació d'interès general'

El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa publica aquest dijous l'article 'Una cooperació d'interès general' a El Periódico.. Illa ressalta quie "la Unió Europea estableix clarament que el serveis d’atenció a les persones (també els serveis sanitaris) són d’interès general, i que, per aquest motiu, no estan sotmesos a les regles del mercat. Alhora, faculta als Estats perquè puguin donar més pes a criteris com: l’accessibilitat, la qualitat, la disponibilitat, la protecció de col·lectius vulnerables, la participació dels usuaris o la innovació, en detriment del preu".

Comín explica a les entitats socials els nous concerts sanitaris que blinden al Tercer Sector

En un acte al centre Cívic del Pati Llimona de Barcelona, Comín ha presentat aquesta dilluns a la Taula d’entitats del Tercer Sector l’Avantprojecte de Llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària amb càrrec a fons públic a través del Servei Català de Salut (CatSalut).