ECAS reivindica l’accés al treball digne

A través de la campanya 'La protecció de la salut és un dret bàsic, el treball digne també', la federació reclama un model d’ocupació inclusiu i defensa el paper de les entitats en les polítiques sociolaborals.

Content
Esquerra

La Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) ha engegat una campanya per reconèixer l’accés al treball digne com a pilar fonamental per la cohesió social, i per reivindicar la tasca de les entitats socials en la promoció de l’ocupació a Catalunya. 

La iniciativa sorgeix com a resposta a la manca de mesures fermes del Govern davant la desigualtat creixent a Catalunya. Les entitats denuncien aquest context des de fa temps, i volen visibilitzar la importància del seu rol en l’acompanyament i la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. 

ECAS destaca la necessitat d’incorporar una mirada social a les polítiques públiques d’ocupació que garanteixi respostes per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. En la mateixa línia, també denuncia la retirada de SINGULARS, el programa d’ocupació impulsat pel SOC que anualment acompanya a 3.500 joves, així com l’enduriment dels requisits i la reducció dels temps d’acompanyament de programes com el MAIS, adreçat a persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, o el SIOAS, d’atenció a persones amb discapacitat. Cada any, les entitats que pertanyen a ECAS atenen més de 100.000 persones a Catalunya en programes de formació i inserció.

Cap a un nou model de concertació

Les principals reivindicacions de la campanya de les entitats socials es recullen al document ‘El rol de les entitats socials en les polítiques actives d’ocupació. Cap a un nou model de concertació?’, on es fa èmfasi en la necessitat de reforçar espais de diàleg i construcció col·lectiva de polítiques públiques. També es reclama habilitar més recursos als programes d’inserció sociolaboral.  

Dreta